Zlatica Gregorová Kultúra

V Šali odštartuje Slávik Slovenska 2019: Víťazi postúpia do krajského kola

Naše mesto je známe nielen športom, ale aj kultúrou a množstvom úspešných zoskupení. Tie ho vzorne roky reprezentujú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali odštartuje Slávik Slovenska 2019: Víťazi postúpia do krajského kola
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

K obľúbeným žánrom patrí divadlo, ale aj hudba a spev a samozrejme, folklór. V Šali sa onedlho bude konať zaujímavé podujatie 29. ročník celoštátnej speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA 2019.

Slávik Slovenska 2019

Už 15. mája 2019 sa od 8.00 hod. rozozvučia priestory bábkovej sály v dome kultúry. Odštartujú tu okresné kolo tejto speváckej súťaže pod hlavičkou Mestského kultúrneho strediska Šaľa a Občianskeho združenia Slávik Slovenska. Ako uvádzajú organizátori súťaže v propozíciách, „Slávik Slovenska 2019 sa bude konať v mesiacoch február 2019 – jún 2019. Súťaže sa môžu zúčastniť všetci žiaci základných škôl (ďalej ZŠ), osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl (ďalej ZUŠ) na Slovensku, a to v troch kategóriách:

Tri kategórie

I. kategória: žiaci nultých, prvých až tretích ročníkov ZŠ a žiaci ZUŠ

II. kategória: žiaci štvrtých až šiestych ročníkov ZŠ, resp. prvých ročníkov osemročných gymnázií a žiaci ZUŠ

III. kategória: žiaci siedmych až deviatych ročníkov ZŠ, resp. druhých až štvrtých ročníkov osemročných gymnázií a žiaci ZUŠ

Speváci, ktorí sa budú uchádzať o čo najlepšie predvedenie svojho talentu, sa predstavia s dvomi piesňami. Podľa organizátorov je žiaduce, aby jedna pieseň bola zo Spevníčka Slávik Slovenska 2019 a mala minimálne dve slohy, pričom by mala byť odspievaná s hudobným sprievodom. Druhá pieseň môže byť ich vlastným výberom bez hudobného sprievodu.

Postúpia na kraj

O tom, kto postúpi do krajského kola súťaže rozhodne odborná porota. „Mená víťazov a tým aj postupujúcich do krajského kola oznámi organizátor okresného kola na základe rozhodnutia odbornej poroty odboru školstva príslušného Okresného úradu a Výkonnému výboru SS 2019 najneskôr 5 dní od konania okresného kola,“ dodávajú organizátori súťaže.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z reprezentácie šalianskeho folklóru.

Foto: ilustračné

Šaliansky folkór reprezentoval: Úspešne vystúpili na medzinárodnom fóre
4
Galéria
Zdroj: Juraj Kovács
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM