Zlatica Gregorová Správy

V Šali niektorí nevedia, čo od dobroty: Do pilčíka nespratník hádzal vajíčka

Radnica sa snaží o to, aby životné prostredie občanov bolo na čo najvyššej úrovni. Čo je v kompetenciách mesta, to podľa potreby riešia.

Ilustračný obrázok k článku V Šali niektorí nevedia, čo od dobroty: Do pilčíka nespratník hádzal vajíčka
Foto: Zlatica Gregorová

Tak sa stalo i nedávno, keď chceli orezať konáre na Nezábudkovej ulici. Brezu, ktorá rastie na tejto ulici sa pracovníci mesta snažili zbaviť suchých konárov.

Hádzal vajíčka

Pred pár dňami ju plánovali ozdraviť, aby mohla ďalej rásť a tešiť okoloidúcich. To sa však zrejme niekomu nepáčilo. „Mrzí nás, že sme sa pri práci stretli aj s negatívnymi prejavmi ľudí. Niekto neznámy totiž hádzal do pilčíka vajíčka. Keby nemal prilbu na hlave, mohlo to dopadnúť aj horšie,“ priblížila nám hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Je zarážujúce, že ľudia dnes vo veľkom reagujú negatívne a dokonca sa neštítia ani osobných útokov. Ani pri takej aktivite, ako je bežné orezávanie konárov, ktoré strom zaťažujú.

Nepochopiteľné

Dotknutý pilčík, ktorý sa len snažil robiť svoju prácu, tomuto počinu nerozumel a okrem toho mu, podľa slov hovorkyne, ani nebolo všetko jedno.

Prečo to niekto urobil, nám známe nie je, veď predsa išlo o suché konáre, takže naozaj sme sa snažili brezu takýmto spôsobom oživiť,“ dodala Dajana Hanesová.

Nespokojnosť radnice

Mesto týmto skutkom apelovalo na občanov, aby podobné veci nerobili. Malo by byť samozrejmé, že vo vyspelej spoločnosti sa takto veci neriešia. Obzvlášť, keď ide o verejnoprospešnú aktivitu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM