Zlatica Gregorová Správy Samospráva

V Šali myslia aj na chlpáčov: Vzniká venčovisko s voľným výbehom, FOTO

O tom, že pes je najlepší priateľ človeka niet pochýb. Má schopnosť potešiť aj vypočuť a nešíriť tajnosti ďalej.

Ilustračný obrázok k článku V Šali myslia aj na chlpáčov: Vzniká venčovisko  s voľným výbehom, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Štvrnohý priateľ by mal mať ideálne láskyplnú opateru, do ktorej spadá pravidelné kŕmenie, veterinárna starostlivosť podľa potreby a pravidelné prechádzky. Tie chlpáči zbožňujú a ich majitelia sa tešia, ak majú kam vybehnúť. Milovníci psov v mestách však často nevedia, kde s nimi môžu v pohode zájsť a najmä – vždy musia byť na vôdzke.

Miesto s výbehom

Tak, ako deti aj dospelí majú svoje relaxačné priestranstvá s hracími atrakciami, tak prišiel rad aj na štvornohých miláčikov. V Šali v týchto dňoch práve budujú areál, kde sa psy budú môcť v pokoji vyvenčiť a nikto im to nebude zazlievať. Na Novomeského ulici totiž vzniká prvé šalianske venčovisko aj s výbehom.

V dnešnej dobe už je samozrejmé, že majitelia sa na prechádzku vyberú s plastovými vrecúškami, v lepšom prípade už sú stojany na psie exkrementy umiestnené na istých miestach. I na to v meste mysleli. Na ulici L. Novomeského je veľká trávnatá plocha. Jej časť mesto plánuje oplotiť a bude slúžiť na venčenie psov.

Sen psíčkara

„Venčenie psov bez vôdzky je na jednej strane snom každého psa a jeho majiteľa. Na druhej strane sú ľudia, ktorým sa na nelegálny voľný pohyb psov nepáči a nahlasujú to na mestskej polície. Práve bezkonfliktné spolunažívanie psičkarov a „nepsičkarov“ má byť prínosom venčoviska – výbehu na sídlisku L. Novomeského,“ priblížila hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Oplotený areál

Venčovisko aj výbeh bude riadne spravovaný. Nebudú tu chýbať stromy a majitelia psov si budú môcť posedieť aj na lavičkách. „Venčovisko bude mať riadneho správcu a prevádzkový poriadok. Miesto sa dotvorí košom na psie exkrementy, dvoma lavičkami a stromami. Psičkari a ich miláčikovia sa budú môcť vyšantiť „na voľnej nohe“ už koncom tohto týždňa. Ak sa venčovisko – výbeh osvedčí, mesto vybuduje v budúcnosti aj ďalšie,“ uviedla Erika Kollerová zo šalianskej radnice.

V Šali myslia aj na chlpáčov: Vzniká venčovisko s voľným výbehom, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM