Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

V Šali budú upratovať brehy Váhu: Čaká ich aj dobrý guláš s prekvapením

Už niekoľko rokov v istý deň venujeme oveľa väčšiu pozornosť planéte, na ktorej žijeme. Deň Zeme si pripomíname 22. apríla.

Ilustračný obrázok k článku V Šali budú upratovať brehy Váhu: Čaká ich aj dobrý guláš s prekvapením
Foto: Zlatica Gregorová

Vznikol ako reakcia na neustále znečisťovanie životného prostredia. Poukazuje na premyslené konanie pri akýchkoľvek aktivitách, spojených s prírodným prostredím okolo nás. Pri tejto príležitosti sa v mestách a obciach konajú rôzne ekologicky zamerané aktivity.

Deň Zeme

Na šalianskej pláži sa uskutoční jedno z nich. Organizátorom podujatia je Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto. Deň Zeme – Čistenie brehov Váhu sa bude konať v sobotu 22. apríla 2017. Stretnutie účastníkov bude o 9.00 hod. na šalianskej strane Váhu pri OZ MiniBodka.

Za prácu tričko a guláš

„Podujatie organizujeme už niekoľkýkrát. Na jednej strane Váhu, tej večianskej bude zodpovedným poslanec Mestského zastupiteľstva v Šali Peter Jaroš, za šaliansku stranu budem zodpovedným ja,“ hovorí organizátor Róbert Andráši z OZ Šaľa – Tvoje mesto. Dodáva, že sa ešte stále môžete prihlasovať na akciu napríklad aj prostredníctvom sociálnej siete.

Účastníci čistenia brehov Váhu dostanú pracovné pomôcky – rukavice aj vrecia na vyzbieraný odpad. Akcia sa skončí približne o pol dvanástej. V OZ MiniBodka bude na účastníkov čakať teplý guláš. Poďakovaním organizátorov bude darček v podobe trička.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM