Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali bude konferencia: Ako zlepšiť životné podmienky mladých?

Mládež v Európe je názov projektu, do ktorého je naše mesto zapojené. Projekt islandských priateľov sa stal inšpiráciou pre predstaviteľov mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Šali bude konferencia: Ako zlepšiť životné podmienky mladých?
Foto: Zlatica Gregorová

O tom, čo všetko by sa dalo v našom meste zlepšiť, rekapitulovali názory nedávnych prieskumov. Týkali sa kvality bývania, ale aj životného štýlu a najmä podmienok, ktoré život šalianskej mládeže dotvárajú. A práve to bude predmetom septembrovej konferencie.

Lepší životný štýl

Životný štýl na Islande a spôsob života tamojšej mládeže, primäl predstaviteľov nášho mesta, zbierať od nich skúsenosti v boji so škodlivými závislosťami. Vďaka uplatneniu islandského modelu proti negatívam doby, ako je fajčenie, drogy a pod., má táto krajina veľmi dobré výsledky v tejto oblasti. Šaľania sa dohodli na vzájomnej spolupráci, ktorá vyústi do oficiálneho podujatia.

Spolupráca s Islanďanmi

V júni tohto roka sa v našom meste konala prípravná porada k plánovanému podujatiu. Okrem zástupcov mesta, Centra voľného času a ďalších našich vzdelávacích inštitúcií sa jej zúčastnila prezidentka IOGT International Kristína Šperková zo Švédska spolu s riaditeľom ICSRA – Islandic Centre for Social Resaerch and Analysis v Islande Jón Sigfússon. Hlavným cieľom bolo oboznámenie sa s danou problematikou a určenie hlavných cieľov konferencie. Tá sa bude konať priamo v Šali a to už nasledujúci mesiac.

Septembrová konferencia

Konferencia sa uskutoční 13. septembra 2017 o 14.00 hod. v priestoroch Mestského úradu v Šali. Okrem riaditeľa Jóna Sigfússsona a Kristíny Šperkovej sa jej zúčastni aj ďalší hostia. „Prizvaní sú aj odborníci z politického, podnikateľského, pedagogického, športového a kultúrneho sektoru, napríklad Ľubomír Okruhlica z Centra pre liečbu drogových závislostí,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Alexandra Szabová a zároveň dodala: „Ak Vám záleží na tom, aby bol život v komunite pre mládež aj ostatných bezpečný, zaujímavý a zmysluplný, príďte 13. septembra a zúčastnite sa konferencie s diskusiou.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM