Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali a okolí s punčom, trhmi aj divadlom: Vychutnajte si druhý adventný víkend

Čoraz viac sa blížime k najkrajším sviatkom v roku. Že o zábavu nebude núdza v našom meste ani okolí, svedčí množstvo akcií, ktoré na vás čakajú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali a okolí s punčom, trhmi aj divadlom: Vychutnajte si druhý adventný víkend
Foto: Zlatica Gregorová

Na svoje si prídu nielen malí, na ktorých čakajú mikulášske prekvapenia, ale potešia sa aj dospelí. Vyberte si program podľa svojho gusta a poriadne sa zabavte aj na vianočných trhoch.

KULTÚRA

7. december 2019, 14.30 hod., amfiteáter Šaľa

  • MIKULÁŠSKY PUNČ

V amfiteátri v Šali sa uskutoční súťaž o najlepší punč. Súčasťou akcie bude aj mini-diskotéka. Deti sa budú môcť odfotiť s Mikulášom, ktorý pre ne nachystal aj sladké odmeny.

5.-8. december 2019, Pribinov park Veča

  • VEČIANSKE VIANOČNÉ TRHY

Počas štyroch dní je pripravený bohatý program aj predajné stánky s vianočným tovarom. Nechýbajú ani typické vianočné špeciality. Pozrite si, čo pre vás pripravili pracovníci Mestského kultúrneho strediska Šaľa a OZ Večania.

6. december 2019

16.00 hod. :MŠ Hollého a MŠ Bernolákova 16.30 hod. :ZŠ Hollého – SK Hviezdička, ZŠ Bernolákova 17.00 hod. :Šašo Ľuboš 18.00 hod.: Anka Slížová 18.15 hod.: TK Jumping Šaľa 19.00 hod.: Paľo Drapák

7. december 2019

15.00 hod.: Crazy Chichi & Friends 16.15.hod.: DFS Šaľanček 16.45 hod. :Šalianska dychovka 17.30 hod.: Jatovčanka 18.40 hod.: FS Šaľan 19.30 hod.:Marcela Molnárová

8. december 2019

15.00 hod.: Šialený Mikuláš s Mášou 16.00 hod.:Workshop pre deti 16.00 hod.:Muziker DUO Rudi

6. decembra 2019, 17.30 hod., DK Šaľa

  • MIKULÁŠ S MATERINKAMI

Podujatie pre malých aj veľkých nachystali pracovníci Mestského kultúrneho strediska Šaľa a Centra voľného času. Návštevníci si budú môcť zatancovať, spievať aj spolu s rozprávkovými postavami z DS Materinky. Nebude chýbať sladká odmena. Vstupné je 1 euro.

7. december 2019, 16. 00 hod., Močenok

  • STRETNUTIE S MIKULÁŠOM

Obec Močenok srdečne pozýva malých aj veľkých na privítanie Mikuláša v červenom habite. Akci a sa uskutoční v spoločenskej sále obecného úradu. Deti si prídu na svoje nielen pre chutné balíčky, ale užijú si aj zábavné pesničkové predstavenie S.O.S. Mikuláš v podaní Divadla na hojdačke.

7. december 2019, 16.00 hod., Kongresová sála MsÚ Šaľa

  • ADVENTNÝ KONCERT

Spríjemniť si sobotný podvečer môžete na koncerte, ktorý organizuje Mesto Šaľa a OZ Krédo. Tešte sa na viacerých umelcov, ako Spevácky súbor Krédo, Detský spevácky súbor ZUŠ Šaľa a Spevácky zbor slovenských učiteliek Ozvena. Moderátorkou bude Adela Vinczeová. Výťažok z koncertu bude použitý na charitatívne účely.

7. december 2019, 10.30 hod., Tešedíkovo

  • MIKULÁŠSKY ROZPRÁVKOVÝ FESTIVAL

V kultúrnom dome na deti čaká množstvo rozprávok, ktoré by bola škoda nechať si ujsť.

7. december 2019, 12.00 hod., Trnovec nad Váhom

  • 5. ročník VIANOČNÝCH TRHOV

Podujatie organizuje Obec Trnovec nad Váhom v spolupráci s Komisiou športu, školstva, mládeže a kultúry pri Obecnom zastupiteľstve. O 10.00 h. v zasadačke úradu slávnostne podpíšu Dohodu o partnerskej spolupráci medzi obcami Trnovec nad Váhom a maďarskou obcou Bajót.

Od 12.00 h. sa v priestoroch Miestneho kultúrneho strediska začnú vianočné trhy. Zakúpiť si budete môcť vianočné dobroty-mäsové výrobky, vianočné oblátky, med a výrobky z medu, vianočné dekorácie, ikebany, šperky zo živice, ručne robené mydielka, perníky, sviečky, sirupy, džemy, diáre. Predstaví sa rezbár Mikuláš Láng aj Gabriel Bergendi. Bude i ochutnávka výrobkov z domácej zabíjačky, kapustnica, cigánska, voňavý punč alebo varené víno. O 13.00 hod.príde do parčíka k zvonici aj Mikuláš s darčekmi.

O apiterapii sa dozviete v prednáške od 13.30 h. a to od členov miestnej organizácie Regionálneho spolku včelárov Slovenska. Po príhovore starostu Olivera Berecza o 15.30 hod. vo veľkej sále strediska vystúpia deti zo základnej školy, Viktória Stachová, evanjelický cirkevný zbor z Bajótu, folklórny súbor Kozovanka aj miestny spevácky zbor Csemadoku.

ŠPORT

Hádzaná-ženy

06.12.2019, 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

Šalianky na Mikuláša odohrajú duel s Olomoučankami v ďalšom kole MOL Ligy a to rovno na domácej pôde. Nezabudnite ich prísť podporiť riadnym potleskom.

HK Slovan Duslo Šaľa – DHK Zora Olomouc

KINOTIPY

6. a 8. december 2019, 20.00 hod.

Šťastný nový rok

Réžia: Jakub Kroner  •  Scenár: Adriana Kronerová  •  Kamera: Mário Ondriš  •  Hudba: Marián Čekovský  •  Hrajú: Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Anna Kadeřávková, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová, Jiří Bartoška, Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Jakub Prachař, Marek Majeský, Petr Vaněk

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM