Peter Štrbo Futbal

V regionálnych derby výhra Diakoviec a remíza vo Vlčanoch

Regionálne derby zápasy sa cez víkend hrali v piatej lige aj druhej triede. Selice stratili v Cabaji „vyhraný“ zápas. Dlhá nad Váhom po prvýkrát v ročníku bodovala u súpera.

[size=15]IV.li­ga[/size]

Favorizovaným domácim úvod duelu nevyšiel podľa predstáv a po desiatich minútach prehrávali po góle Dobrého 0:1. Nededu sa podarilo vyrovnať už o 15 minút, presadil sa Štrbac. Ten istý hráč na začiatku druhého polčasu strhol vedenie na stranu domácich. Góly potom padali už len do siete hostí. V rozmedzí 70. až 75.minúty skórovali Kalmár a dvakrát Jakubjak a o víťazovi tak bolo prakticky rozhodnuté.

[size=14]**Neded – Dvory n/Ž 5:1 (1:1) **[/size] //góly: 24. a 47. Štrbac, 70. a 75. Jakubjak, 73.Kalmár – 10.Dobrý //

Horná Kráľová zatiaľ vôbec neprežíva „vysnenú“ sezónu a pred zápasom so Štúrovom sa krčila na poslednom mieste IV.ligy. V meste pri Dunaji sa náš regionálny zástupca zväčša bránil, no ani Štúrovo však nemalo svoj deň a do vedenia sa dostalo až tesne pred odchodom do šatní, úspešným strelcom bol Baka. V druhej časti sa hra vyrovnala a v priemernom zápase držala Horná Kráľová nádej na úspešný výsledok až do posledných minút. V 89. minúte sa však nemýlil domáci Varga a spečatil tak víťazstvo Štúrova v pomere 2:0.

[size=14]**Štúrovo – Horná Kráľová 2:0 (1:0) **[/size] góly: 41.Baka, 89.Varga

[size=15]V.li­ga[/size]

Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim, ktorí sa dostali do vedenia po štvrťhodine hry, utešeným gólom sa prezentoval Góra. Domáci mali síce územnú prevahu, do prestávky však už ďalší gól nepridali. Ten prišiel až v 56. minúte po presnej koncovke Bendeho. O malú chvíľu už bol náskok „Peredu“ opäť len jednogólový, presadil sa Tomasovics. Víťazstvo domácich potvrdil až v dramatickej koncovke zápasu Molnár.

[size=14]**Te­šedíkovo – Trhová Hradská 3:1 (1:0) **[/size] //góly: 17.Góra,56.Bende, 87.Molnár – 58.Tomasovics //

V regionálnom derby bola papierovým favoritom Kráľová nad Váhom, ktorej sa v tomto ročníku na rozdiel od Vlčian darí nad očakávania a dobrými výkonmi teší svojich priaznivcov. O to väčší šok im pripravili domáci v úvodnej štvrťhodine, kedy sa dostali už do dvojgólového vedenia. Ako veľmi dôležitý sa ukázal byť kontaktný gól Lacka na 2:1 z 34. minúty, ktorým sa uzavrel gólový film prvého polčasu. Po prestávke padol už len jeden gól a to do bránky domáceho Romána. Bod za remízu zabezpečil Kráľovej n/V strelecky disponovaný Hadža v 70.minúte.

[size=14]**Vlčany – Kráľová nad Váhom 2:2 (2:1) **[/size] góly: 13.Sillik, 15.Karvai – 34.Lacko, 70.Hadža

Močenok, ktorý v tejto sezóne body len tak ľahko nepúšťa, hral cez víkend u súpera z dolných poschodí tabuľky – Šintavy. Aktívni hostia mali od úvodných minút územnú prevahu, gólový efekt to prinieslo až po dvadsiatich minútach, kedy sa presadil Slíž. Ďalšie góly padali napriek neustálej prevahe Močenka až v záverečnej desaťminútovke. Najskôr „znenazdajky“ vyrovnal „šintavský“ Fogel, už o minútu však vrátil vedenie nášmu zástupcovi Galovič a nakoľko už žiadny z tímov neinkasoval, bol to napokon aj gól víťazný.

[size=14]**Šintava – Močenok 1:2 (0:1) **[/size] góly: 80.Fogel – 20.Slíž, 81.Galovič

[size=15]II.tri­eda[/size]

Domáci začali v regionálnom derby už tradičným prvopolčasovým náporom, kedy si vytvorili niekoľko vyložených príležitostí. Gólový efekt to však prinieslo až v jeho záverečnej desaťminútovke. Skóre stretnutia otvoril v 36. minúte mladý kanonier domácich Mikéci (s 9 gólmi najlepší strelec súťaže) a o niekoľko minút sa k nemu pridal aj Pál, ktorý zvýšil na „polčasových“ 2:0. V druhej časti domáci na súpera už tak netlačili a takmer sa im to vypomstilo, keď v 75. Kluka strelil kontaktný gól a až do konca zápasu bolo všetko otvorené. Víťazstvo si Diakovce napokon ustrážili a posunuli sa na druhú priečku tabuľky.

[size=14]**Di­akovce – Trnovec nad Váhom 2:1 (2:0) **[/size] góly:36.Mikéci, 43.Pál – 75.Kluka

Cabaj-Čápor chcel hodový zápas doviesť k plnému bodovému zisku, na domácej pôde sa mu však v poslednom období príliš nedarí. Náš regionálny zástupca však rovnako nepredvádzal v posledných kolách presvedčivé výkony. Selice však do zápasu vstúpili lepšie, od úvodných minút hýril aktivitou kanonier hostí Benko, ktorý v 30.minúte po centri otvoril skóre stretnutia. Hostia do polčasu nevyužili niekoľko „sľubných“ štandardných situácií. Do šatní tak išli „len“ s jednogólovým vedením. To sa však zmenilo krátko po zahájení druhého dejstva, keď Šuster pohodlne zvýšil na 2:0 z pohľadu hostí. Onedlho však Selice pykali za zahodené šance, dôležitý kontaktný gól strelil Černek. Napriek prevahe nášho zástupcu sa Cabaj v záverečných minútach mohol tešiť z vyrovnania, keď sa po peknej individuálnej akcii presadil domáci Laca a zabezpečil tak pre svojich deľbu bodov. Selice môžu mrzieť zahodené príležitosti, domácim prakticky darovali bod.

[size=14]**Cabaj-Čápor – Selice 2:2 (0:1) **[/size] góly: 67.Černek, 82.Laca – 30.Benko, 50.Šuster

Aj v „Kepeždi“ sa hral cez víkend hodový zápas, v ktorom Hájske privítalo Rumanovú a od úvodných minút išlo za víťazstvom. Prvý polčas bol síce ešte bez gólov, v druhom však už prevzal na seba zodpovednosť Chudáčik, ktorý dvoma gólmi rozhodol o tom, že všetky body z kvalitného duelu ostanú doma.

[size=14]**Hájske – Rumanová 2:0 (0:0) **[/size] //góly: Chudáčik 2 //

[size=15]III.tri­eda[/size]

Futbalistov Dlhej n/V čakal cez víkend ťažký súboj, keďže cestovali na pôdu štvrtého Hruboňova s cieľom konečne zabodovať aj na súperovom ihrisku, doposiaľ totiž zbierali body iba doma. Úvod zápasu lepšie zachytili domáci, ktorí mali loptu častejšie na kopačkách, ich zakončenie však bolo veľmi nepresné. Hruboňovo počas úvodných dvadsiatich minút až dvakrát reklamovalo pokutový kop u často nepozorného rozhodcu. Dlhá n/V si v úvodnom dejstve vážnejšie príležitosti nevytvorila, do šatní sa tak odchádzalo za bezgólového stavu. V druhej časti upadla hra do priemeru a všetko podstatné sa odohrávalo medzi šestnástkami. V 65. minúte však poslal V.Meszáros kolmú prihrávku na kraj šestnástky, kam si nabehol Štrbo, ktorý stihol usmerniť loptu tesne pred vybiehajúcim brankárom domácich a tá skončila až v sieti. Prekvapení domáci začali kopiť chyby a opraty nad zápasom na istý čas prebrala Dlhá. O desať minút poslal V.Meszáros opäť krásnu „kolmicu“ do stredu šestnástky, tá našla Štrba, ktorý krížnou strelou zvyšoval na 2:0 v prospech hostí. Hruboňovo v záverečných minútach vsadilo všetko na útok a domáci futbalisti ešte stihli zdramatizovať duel, keď si v skrumáži pred bránou nešťastne vrazil loptu do vlastnej siete Papp, gól pripísali Ažaltovičovi. Frustrovaní domáci už vyrovnávajúci gól pridať nestihli a Dlhá n/V si tak priviezla z pôdy súpera prvé víťazstvo (zároveň aj bod) v sezóne a vystriedala na štvrtej priečke práve Hruboňovo.

[size=14]Hrubo­ňovo – Dlhá nad Váhom 1:2 (0:0)[/size] góly: 85. Ažaltovič – 65. a 75. Štrbo

Líder III.triedy cestoval do Šurianok, ktoré pred zápasom okupovali ôsmu priečku a najmä v domácom prostredí vedia svojich súperov prekvapiť. Presvedčil sa o tom aj Žihárec, ktorý dlho nevedel nájsť recept na prekonanie domáceho brankára. Prvý polčas tak diváci žiadny gól nevideli. V druhom dejstve sa predsa len ukázala kvalita hostí, ktorí tromi gólmi potvrdili svoje postupové ambície. Vďaka víťazstvu sa Žihárec udržal na prvej priečke pred dobiedzajúcimi Novými Sadmi, ktoré však majú zápas k dobru.

[size=14]**Šu­rianky – Žihárec 0:3 (0:0) **[/size] góly: Bujko, Komrhel, Tóth

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM