Zlatica Gregorová Rôzne

V poli našli 11 opustených psíkov: Veronika s rodinou ich zachránila v pravý čas

Medzi Dlhou nad Váhom a Štrkovcom našli kôpku psíkov. Niekto bezcitne vyhodil bezbranných chlpáčov kamsi do poľa a potom sa bleskurýchle stratil preč.

Ilustračný obrázok k článku V poli našli 11 opustených psíkov: Veronika s rodinou ich zachránila v pravý čas
Zdroj: Veronika Izsófová

Pravdepodobný majiteľ jedenástich maltézskych psíkov sa postaral o smútok v očiach a dušiach štvornohých chlpáčov. Ide o psy, ktoré sú opisované ako hravé, milé a príjemné, teda je ťažké pochopiť, že sa ich niekto takýmto krutým spôsobom vzdal.

Ako nás informovali z Občianskeho združenia Zatúlané psíky Šaľa,

v priebehu troch uplynulých dní sa na dvoch miestach medzi Dlhou nad Váhom a Štrkovcom našlo dokopy jedenásť psíkov.

„Desať psíkov bolo rasy maltézáčik, ďalej išlo o jednu čivavu, až na dvoch samčekov sú všetky fenky. Bohužiaľ, vďaka bezcitnému človeku, ktorý toto vykonal sa jedno zvieratko odchytiť nepodarilo a nocuje už niekoľkú noc v poli neďaleko hlavnej cesty medzi dedinami,“ približujú smutný osud členovia OZ Zatúlané psíky Šaľa.

Nešťastná dohra

Vďaka tomu, že ich náhodne našiel manžel a svokor pani Veroniky sa psíkov podarilo zachrániť. Ako sme sa pred pár hodinami dozvedeli, jednému zachránenému nájdenému maltézskemu psíkovi, ktorý šťastne oblizoval svojej záchrankyni ruky sa počas štvrtka v okamžiku zhoršil zdravotný stav. Napriek návšteve u veterinára svoj boj o život prehral. Svojej záchrankyni umrel priamo v náručí. „Psíček bol mladý, kontaktný, šťastný, mal nádej na nový a krajší život. Dni a noci, ktoré strávil vyhodený so svojimi kamoškami v poli, vyčerpanie, stres, a únava organizmu, si vybrali svoju daň. Psíček podľa miestneho veterinára utrpel srdcovú alebo cievnu príhodu a žiaľ, nepodarilo sa ho zachrániť,“ informovali nás z OZ Zatúlané psíky Šaľa.

Členovia združenia aj záchrankyňa Veronika sú si istí, že nález množstva odhodených psov pochádza od jedného majiteľa. Útulkáči upozorňujú majiteľov psov, že od 1. septembra 2018 vstúpi do platnosti nový zákon O ochrane a držaní spoločenských zvierat. Už aj v zákone bude jasne definované, že zviera nie je vec, ale cítiaca bytosť. Aj vďaka zákonu by sa podobným množiteľom psov malo zamedziť. Štát chce takto posilniť právomoc veterinárnych inšpektorov. V prípade podozrenia z týrania zvierat bude mať veterinár totiž právo vstúpiť na pozemok aj bez policajtov.

Obludnosť tohto prípadu je veľká. Ako pre náš portál uviedli členovia OZ Zatúlané psíky Šaľa, „ľuďom chýba ľudskosť, nevieme, čo za beštie to žijú medzi nami, lebo naozaj nie je nutné zachádzať do extrémov a zvieratá takýmto spôsobom týrať.“

Viacero možností

Existuje predsa toľko možností, aby psíky žili život v príjemnom prostredí s láskavými ľuďmi. Ak sa majiteľ jedného alebo viacerých psov dostane do úzkych tak, že sa o ne nemôže ďalej starať, je predsa veľa možností. Môže psy darovať rodine, známym či priateľom, dať ich do dočasnej opatery – do útulku, odkiaľ si ich vezmú láskaví budúci majitelia alebo ich ponúknuť prostredníctvom inzerátu. Je mnoho ľudí, ktorí s radosťou poskytnú strechu nad hlavou chlpatému spoločníkovi.

Kvalitná starostlivosť

Šaliansky útulok momentálne praská vo švíkoch. Svojim psím klientom poskytujú lásku, starostlivosť aj odborné ošetrenie a nádej na ďalší život. To, čo chce každý živý tvor. Aby o neho bolo postarané. Za opateru sa odplatia nezištnou láskou, akú len milované zviera človeku môže dať.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM