Peter Sýkora Iné športy

V plážovom volejbale nový víťaz

Okresná asociácia telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa usporiadala v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom tretí ročník netradičného plážového volejbalového turnaja.

Tretiemu ročníku netradičného plážového volejbalového turnaja (družstvo mohli tvoriť dvaja hráči + 1 hráčka, ale aj naopak), ktorý sa uskutočnil na volejbalovom ihrisku (pieskový podklad) tenisového klubu na futbalovom štadióne Slovana Duslo Šaľa počasie veľmi neprialo (dážď a studený vietor). Účastníci finálového turnaja sa však napriek tomu vyrovnali s nepriaznivými podmienkami a svojimi výkonmi dokázali poraziť aj vrtochy počasia. Vzhľadom k tomu, že na poslednú chvíľu nemohol na turnaji štartovať minuloročný víťaz družstvo J.E.J (Jozef Vanek, Erika Lanczová, Jaroslav Kučera) cestu za prvenstvom mali otvorenú finálové družstvá: Miňama, Jaravie a Plynári. Zápasy finálovej trojky boli veľmi vyrovnané, o čom hovorí nielen pomer jednotlivých setov, ale aj ich tesný rozdiel. Najpevnejšie nervy mal nakoniec **kolektív Jaravie, ktorý zvíťazil nad svojimi súpermi v troch setoch. ** Záverečné výsledky: J aravie – Plynári 2:1 (20:22, 21:11, 15:12) Jaravie – Miňana 2:1 (21:17, 18:21, 15:12) Miňana – Plynári 0:2 (16:21, 17:21).

**Konečné poradie:

  1. Jaravie 4:2 – 4 body
  2. Plynári 3:2 – 3 body
  3. Miňana 1:4 – 2 body**

Družstvá, ktoré sa umiestnili na prvých troch miestach obdržali z rúk predsedu OATJK okresu Šaľa Ľudovíta Marinčáka poháre, organizátori podujatia nakoniec vyhodnotili aj najlepšiu ženu a muža plážového volejbalového turnaja . Cenu najužitočnejšieho hráča získal Andrej Kelemen (Plynári), najužitočnejšou hráčkou bola Veronika Dinková z družstva Miňama. Reprezentovali: Jaravie (Radoslav Martínek, Viera Andrušková, Ján Andruška); Plynári (Martin Kormoši, Katarína Starinská, Andrej Kelemen); Miňama (Ladislav Csaplár, Veronika Dinková, Slavomír Nemec). Účastníci turnaja v plážovom volejbale vyslovili po slávnostnom vyhodnotení spokojnosť s organizáciou turnaja a už sa tešia na budúci ročník.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM