Peter Štrbo Hádzaná

V Partizánskom cenné víťazstvo Dusla po veľkom návrate do zápasu!

Hádzanárky Dusla Šaľa dosiahli mimoriadne cenné víťazstvo na palubovke Partizánskeho, keď po zbabranom vstupe do zápasu prehrávali v prvom polčase už o sedem gólov, no chemičkách sa podaril veľký návrat do zápasu a napokon sa tešili z triumfu 26:22!

Ilustračný obrázok k článku V Partizánskom cenné víťazstvo Dusla po veľkom návrate do zápasu!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V divokom prvom polčase vyhrávalo Partizánske v 22. minúte už o sedem gólov a pre hostky to pomaličky vyzeralo na uterák. Šalianky však najmä vďaka štvorgólovému príspevku Bérešovej znížili v 28. minúte na 12:10 z pohľadu domácich. Minarčíková s Michnovou následne zariadilo náskok štyroch gólov, no posledné slovo mala Szarková, ktorá znížila na polčasových 14:11.

Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie Duslu, ktoré sa v 35. minúte definitívne vrátilo do zápasu, keď gólom Veselkovej vyrovnalo na 15:15. Zaskočené hádzanárky Danlogu sa následne dostali do vedenia, no chemičky dokázali odpovedať štyrmi gólmi v sérii a razom viedli (v zápase prvýkrát) 19:16.

V tomto úseku hry vsietili po dva góly PorubskáRáckovou a tréner domácich nemal inú možnosť ako si vziať time-out. Partizánske sa ešte raz pokúsilo o odpor a znížilo na rozdiel dvoch gólov, no v záverečnej desaťminútovke už ovládli dianie na palubovke dievčatá zo Šale, ktoré po góle Trochtovej viedli už 24:19. Tri minúty pred koncom videla po troch dvojminútových trestoch červenú kartu krídelníčka Dusla Súkenníková a domáce sa ešte chceli pokúsiť o zvrat, no nepomohla im ani dvojnásobná presilovka, naopak Szarková minútu pred záverečným hvizdom definitívne vzala Danlogu nádej na bodový zisk, keď upravila na 25:21.

Posledný gól zápasu vsietila najlepšia strelkyňa zápasu a aj celej súťaže Michnová (12 gólov), ktorá upravila na konečných 22:26. Vzhľadom na priebeh prvého polčasu je toto víťazstvo pre Šaľu mimoriadne cenné. Duslo sa v playoff stretne práve s Partizánskym a bude mať výhodu domáceho prostredia.

HK Danlog Partizánske – HK Slovan Duslo Šaľa 22:26 (14:11)

najviac gólov: Michnová 12/6, Minarčíková 4, Blažeková 2 – Porubská a Bérešová po 7, Szarková 5

Danlog: Súlovská, Škvareninová – Blažeková 2, Šichmanová 1, Legeňová, Kubáňová, Kostelná 1, Kankulová, Janšáková, Šáteková 1, Michnová 12/6, Hodošková 1, Minarčíková 4, Bettáková, Micheľová

Duslo: Grandtnerová, Túrociová – Bíziková, Trochtová 1, Porubská 7, Bérešová 7, Demajová 1, Krokavecová, Tulipánová, Veselková 2, Szarková 5, Súkenníková, Rácková 3, Sláviková, Pócsiková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM