Peter Štrbo Hádzaná

V nominácii aj Andrej Petro

Hádzanárov Slovenska delí už len pár dní od druhej účasti na svetovom šampionáte a obyvatelia Šale majú o dôvod viac fandiť reprezentácii. V 16-tke nominovaných je aj rodák zo Šale, vynikajúci pivot maďarského prvoligistu Budapest Bank Kecskemét KSE

Hoci mal tréner SR Zoltán Heister oznámiť konečnú nomináciu na 22. majstrovstvá sveta vo Švédsku (13. – 30. 1. 2011) až na pondelkovej tlačovej besede na pôde SZH, kormidelník ju napokon prezradil už skôr. Po vystúpení na Novoročnom turnaji v poľskej Gdyni, kde jeho zverenci po prehrách s Poliakmi (24:32), Maďarmi (27:32) a výhre nad Čechmi (30:28) obsadili 3. miesto, sa v zložení slovenského kádra udiali dve zmeny. Pribudol doň tretí brankár Martin Pramuk zo švajčiarskeho Pfadi Winterthur a naopak do menoslovu 16 hráčov pre MS 2011 sa nedostal Maroš Baláž z maďarského Picku Szeged. „Vyzerá to tak, že z kádra vypadne Baláž. Ešte to nie je stopercentné a môže prísť k zmenám. Definitívu oznámim na tlačovej konferencii,“ poznamenal pre agentúru SITA kouč Z. Heister, ktorý zatiaľ nechcel zdôvodňovať svoju voľbu pri zostavovaní družstva.

Slováci sa na MS 2011 vo Švédsku stretnú v základnej skupine okrem domácej reprezentácie s tímami Poľska, Kórejskej republiky, Argentíny a Čile. Na posledných MS v Chorvátsku sa našim hráčom podarilo postúpiť zo skupiny a skončili na 10. mieste.

Nominácia hádzanárov Slovenska na 22. MS vo Švédsku (13. – 30. 1. 2011): brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (FTC-Sporek Budapešť/Maď.), Martin Pramuk (Pfadi Winterthur Handball/Švajč.) pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chorv.), Martin Mazák (FTC-Sporek Budapešť/Maď.) krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Tomáš Straňovský (Pick Szeged/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov) spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Ladislav Tarhai ml. (Pfadi Winterthur Handball/Švaj.), Juraj Nižnan (HSG Raiffeisen Bärnbach-Köflach/Rak.), František Šulc ml. (Pick Szeged/Maď.), Peter Tumidalský (Tatran Prešov)

Zdroj: WEBNOVINY + autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM