Zlatica Gregorová Kultúra

V neďalekej obci to bude žiť: Onedlho odštartuje súťažná časť Gorazdovho Močenku

Počas letných dní ste si mohli vychutnať aj tradičné podujatie. V poradí už XXVI. ročník divadelného festivalu trval rovných päť dní.

Ilustračný obrázok k článku V neďalekej obci to bude žiť: Onedlho odštartuje súťažná časť Gorazdovho Močenku
Zdroj: Dnes24.sk

Počas programu vystúpili rôzne divadelné súbory, mohli ste sa zúčastniť svätých omší aj vysadnúť na bicykel a vyraziť na cyklopúť. V októbri 2018 sa bude konať pokračovanie súťažnej časti tohto festivalu. Tentoraz to budú dva dni plné umenia v kresťanskom podtóne. Festival vznikne aj vďaka Fondu pre podporu umenia a Nitrianskemu samosprávnemu kra­ju.

Seminár k výročiu

Už 19. októbra 2018 sa môžete tešiť na Seminár pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa, so začiatkom o 14.30 hod. Prítomným sa prihovorí aj starosta Močenku Roman Urbánik.

Podľa informácií z obce Močenok sa v čase od 14.50 do 16.00 hod. bude konať niekoľko prednášok na tému Cyrilo – metodská trasa. Od 16.00 hod. budete svedkami Močenskej žatvy – videoprojekcie s ukážkami z pripravovaného filmu Rok na dedine, po ktorej bude nasledovať diskusia.

Omša aj divadlo

Od 17.30 hod. sa môžete zúčastniť sv. omše v kostole sv. Klimenta v Močenku a po nej o 19.00 hod. môžete navštíviť predstavenie Divadelných panterov pri ZUŠ J. Rosinského v Nitre s hrou Na krídlach. Záver súťažného dňa bude patriť Tanečnému divadlu ATak z Bratislavy a ich predstaveniu D4v1D

Záverečné vyhodnotenie

Nasledujúci deň, 20. októbra 2018 o 10.00 hod. odštartuje novodubnické divadlo Bebčina a ich hra Hoď! Ako ďalej informovali organizátori festivalu, o 15.00 hod. vystúpi domáci divadelný súbor Svitá s rovnomennou hrou. Po súťaži bude nasledovať vyhodnotenie októbrového festivalu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM