Zlatica Gregorová Správy

V Močenku vedia ako na to: Školu si opravujú svojpomocne

Základná škola v Močenku stojí na svojom mieste už dlhé roky. Vychrlila už množstvo schopných absolventov, ktorí prekročili prah dospelosti.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku vedia ako na to: Školu si opravujú svojpomocne
Zdroj: TASR

Tak, ako každá budova, roky využívaná, potrebuje aj napriek stálej údržbe kde – tu čosi poopraviť, alebo vo väčšom rozsahu zrekonštruovať. Po rokoch si svoje vypýtali i budovy tejto močenskej základnej školy.

Šikovný nápad a vlastné ruky

Kompetentní nečakali so založenými rukami, ale dospeli k rozhodnutiu, že začnú rekonštruovať. Pomaly, postupne, podľa možností. S rekonštruovaním tretej budovy školy už začali a pokračovať mienia i počas nasledujúcich jarných prázdnin. Takto sa zapájajú do projektu Prostredie vychováva. V rámci neho sa im podarilo urobiť už veľa zlepšení.

O tom, ako sa im darí s rekonštrukciou a či v nej plánujú pokračovať i naďalej, sme sa opýtali riaditeľa Základnej školy v Močenku Eduarda Lacka:„Maľovka v priestoroch našej školy si už veľa pamätala. Preto sme sa rozhodli ju obnoviť. Do prác sme sa zapojili i my a takisto naši žiaci. Tí napríklad brúsili radiátory pred nátermi a pomohli i samotným natieraním radiátorov.“

Pomáhajú i miestni obyvatelia

Rekonštrukciu financujú z vlastných zdrojov, v spolupráci s miestnym Rodičovským združením a taktiež s prispením sponzorov, ktorí sa sami prihlásili. „Do prác sa zapojili viacerí Močenčania a oslovili sme i miestneho dôchodcu, ktorý nám veľmi pomáha s rekonštrukčnými prácami,“ doplnil riaditeľ Eduard Lacko. Po vymaľovaní tretej budovy a zisku ďalších finančných prostriedkov chcú v opravách ďalej pokračovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM