Zlatica Gregorová Kultúra

V Močenku si uctia otcov: Potešia ich Dominikou Titkovou aj parádnou šou

Tak ako v máji oslavujeme naše mamy, svoj sviatok si vyslúžili aj otcovia. Sú našimi najbližšími, ktorí sa o nás zaujímajú, ochotne poradia a pomôžu.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku si uctia otcov: Potešia ich Dominikou Titkovou aj parádnou šou
Zdroj: TASR

I keď tradičný model rodiny v zložení mama, otec a deti nie je v každej domácnosti samozrejmý, svojich rodičov si treba ctiť, vážiť a pomáhať im.

Deň otcov

Sviatok Deň otcov vznikol v Amerike. Svojho otca – vojnového veterána si vraj chcela uctiť jedna dcéra, keď sa sám ako vdovec musel postarať o svojich šesť detí. Z vďaky v roku 1910 usporiadala prvú oslavu a to v deň otcových narodenín. Tie oslávil v tretiu júnovú nedeľu. O niekoľko rokov neskôr sa už sviatok zoficiálnil a udomácnil a oslavuje sa medzinárodne práve v tento čas.

Oslava v Močenku

Pri tejto príležitosti sviatok oslávia aj v Močenku. Obec tam prichystala koncert ku Dňu otcov s bohatým kultúrnym programom. Konať sa bude 17. júna 2018 v areáli Obecného úradu v Močenku. Od 19.00 hod. sa predvedie speváčka a alt saxofonistka Dominika so svojimi hudobníkmi – Dominika Titková &Friends. Spoločne odpália zmes latina, swingu, tanga a popu. Nebudú chýbať ani slovenské hitovky v podaní tohto hudobného zoskupenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM