Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku rozdali finančné dotácie: Pomôžu miestnym klubom aj združeniam

Obecný úrad v neďalekej obci aj tento rok podporil činnosť celkov s rôznym zameraním. Kultúra, šport, či hudba si zaslúžili injekciu.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku rozdali finančné dotácie: Pomôžu miestnym klubom aj združeniam
Foto: Zlatica Gregorová / Zdroj: TASR

Ani v Močenku nezabudli na tých, ktorí svojou činnosťou prispievajú k rozvoju obce, jej zviditeľneniu a tiež vzorne reprezentujú aj za jej hranicami. Ak ste zvedaví, koľko komu prispejú, čítajte.

Šport aj kultúra

Močenská samospráva na rok 2018 ponúkla 76 500 eur, ktoré rozdelila medzi jednotlivých 28 žiadateľov. Najväčší kus dotačného koláča utŕžili športovci z FK Močenok a to 29 500 eur. O niečo menej sa ušlo Rímskokatolíckej cirkvi, Farnosť sv. Klimenta v Močenku. Farnosť bola podporená sumou 20 000 eur. Hádzanársky klub Junior Močenok, podľa rozhodnutia miestnych poslancov, získal sumu 17 500 eur. Aj šikovní stolní tenisti potrebujú na svoju prípravu a ďalšie prezentačné aktivity dostatok prostriedkov. I na ich činnosť obec prispela a to sumou 1450 eur.

Pomôžu aj menšie sumy

Zhodné päťstoeurové sumičky pripadli močenským šachistom, občianskemu združeniu Rodina je viac a o stovku menej dostali speváci zo skupiny Zúgovanka. Zvyšné financie boli podelené medzi matičiarov, dobrovoľných hasičov, leteckých modelárov, folkloristov a divadelníkov, cvičenky, dôchodcov a taktiež aj filatelistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM