Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku majú klientske centrum: Teraz prichádza s novou službou

Pomáhajú ľuďom viac ako dva roky. V priestoroch miestneho obecného úradu rýchlejšie vybavíte všeličo potrebné.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku majú klientske centrum: Teraz prichádza s novou službou
Foto: Zlatica Gregorová

Obce a mestá nášho šalianskeho okresu sa vzmáhajú. Podľa svojich potrieb a možností v nich budujú a modernizujú. V posledných rokoch sa čoraz viac začali množiť centrá pre občanov, kde by si na jednom mieste vybavili všetko potrebné. Hlavne čo sa týka potvrdení, písomností, žiadostí overovania a pod. Cieľom klientskych centier je to, aby občan nemusel blúdiť po celom objekte a chodiť od dverí k dverám s jedným papierom pol dňa.

Takéto centrum vzniklo aj v Močenku. Obec nedávno informovala o tom, že tu teraz občania okrem iného nájdu i novú službu a tou je Integrované obslužné miesto občana (IOMO). S touto novinkou si na prízemí močenského obecného úradu šikovne vybavíte Výpis/Odpis z registra trestov, Výpis z Listu vlastníctva ako aj Výpis z Obchodného registra. Podľa zaužívaného postupu teda klasickou formou by to trvalo i niekoľko dní. Takto sa k potrebným papierom miestni dostanú rýchlo a pohodlne.

Majú ho i ďalšie obce

Špeciálne pracoviská majú aj ďalšie šalianske obce. V našom meste vám poslúžia v priestoroch pošty na Hollého ulici, ako na pošte v Hájskom a nájdete ich aj v Kráľovej nad Váhom, Diakovciach, Nedede, Seliciach, Trnovci nad Váhom, Žihárci, Vlčanoch, Tešedíkove i Hornej Kráľovej. Nové Klientske centrum by malo vzniknúť aj v zmodernizovanej budove Mestského úradu v Šali. Po jeho rekonštrukcii si vo vynovených priestoroch budete môcť vybaviť všetko potrebné na jednom mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM