Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku chystajú veľkú rekonštrukciu: Do parády zoberú združený objekt

Ešte vlani uvažovali o tom, že sa pustia do rekonštrukcie členitej budovy. Sídli tam obecný úrad i pošta.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku chystajú veľkú rekonštrukciu: Do parády zoberú združený objekt
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem toho sú tam i spoločenské priestory, ktoré využívajú pri rôznych životných príležitostiach občanov. Už i preto ho potrebujú vynoviť.

Nutná oprava

Ako nás pred časom informoval starosta Močenka Roman Urbánik, poslanci schválili návrh na opravy. Samospráva začala konať a rozbehla potrebné administratívne úkony. „Zapojili sme sa do projektu Zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Po vypracovaní projektu sme sa uchádzali o nenávratné finančné prostriedky. I napriek tomu, že budova nie je až taká stará, je členitá, a po rokoch už potrebuje opravu,“ uviedol starosta.

Získali príspevok

Podľa Romana Urbánika bude budova zateplená, s novými oknami, ktoré nahradia obrovské presklené plochy v spoločenskej sále a urobiť by chceli viacero úsporných opatrení vrátanie osvetlenia i tie, ktoré sa týkajú vykurovania. Nemal by chýbať ani výťah kvôli menej pohyblivým občanom. Prvé výsledky sú už známe. Podľa zverejnených informácií na obecnom webe, je zrejmé, že sa vedeniu podarilo získať Nenávratný finančný príspevok vo výške 78 8420,71 eur, pri 5% -nej spoluúčasti 41 495,83 eur a celkových oprávnených nákladoch vo výške 829916,54 eur.

Presklený výťah

Obec už aj zverejnila výzvu ohľadom výťahu, ktorý by bol novinkou v združenom trojpodlažnom objekte. Ako obec uvádza na svojom webe, v rámci prác sa požaduje vybudovanie osobného výťahu so skleneným obkladom, umiestneným vo vstupnom vestibule v zrkadle existujúceho schodiska. Kabína by mala mať rozmery 850×960×2150 mm, pričom kabínové dvere budú automatické dvojkrídlové stranové, s veľkosťou 700×2000 mm. Umiestnenie výťahu sa bude realizovať v čase rekonštrukcie objektu.

Predpokladaná hodnota zákazky je 67 000 eur bez DPH. Stavebné práce by sa mali vykonávať od septembra do novembra 2019. O tom, kto príde s najvýhodnejšou ponukou, rozhodnú kompetentní v polovici augusta.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť, ako vyzerá nové multifunkčné ihrisko v Močenku.

Foto: ilustarčné

Močenčanom dokončujú multiihrisko: Zabavia sa deti aj dospelí, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM