Peter Štrbo Hádzaná

V Michalovciach motivácia navyše

Hádzanárky Šale zavítajú v sobotnom zápase WHIL-ky na pôdu ďalšieho špičkového družstva Iuventa Michalovce. Pôjde o súboj dvoch najúspešnejších tímov tejto sezóny aj poslednej dekády.

Po úspešnom domácom súboj s hráčkami HK Danlog Partizánske sa stretnú naše hádzanárky v zápase s najväčším ligovým rivalom – Iuventou Michalovce. Šalianky sa na tento duel tvrdo pripravovali a chcú sa z východu Slovenska vrátiť s bodovým ziskom. Motiváciou navyše je dlhoročné pôsobenie nášho trénera Michala Lukačina v štruktúrach Michalovského klubu. Novembrový domáci zápas priniesol vyrovnanú partiu s víťaznou koncovkou pre naše mladé hráčky. Zvíťazili sme 33 : 31. Špičkové strelecké výkony predviedli hráčky oboch tímov. Naša Szarková aj Obšatníková strelili zhodne po desať gólov.

Najlepšou strelkyňou Michaloviec je Tobiašová, ktorá sa trafila 139 krát. V posledných zápasoch však majú vynikajúcu formu Alžbeta Polláková (celkovo 96 gólov) a Zuzana Hollá (113). Súperky zvíťazili v posledných štyroch zápasoch a disponujú veľkou ofenzívnou silou. V troch z posledných štyroch zápasov prekročili hranicu 40-tich gólov strelených v jednom zápase. Pomerne veľa gólov aj inkasujú (aktuálne skóre 784:645, Šalianky 656:613).

Naše hádzanárky čaká búrlivé prostredie, nakoľko sa Michalovčanky môžu pochváliť najvyššou diváckou návštevnosťou na domácich zápasoch. My sa budeme môcť tradične spoľahnúť na kolektívny výkon a strelecky disponované Szarkovú (133 gólov) a Bérešovú (91). Po zranení sa postupne do tempa dostáva druhá najlepšia strelkyňa Vidiečanová ( 118 gólov). Spoľahlivé výkony pravidelne podávajú okrem iných aj brankárky Grandtnerová a Túrociová či kapitánka Czanik a skúsená Dubajová.

Stretnutie najlepších slovenských tímov môže naznačiť kto má aké šance na zisk majstrovského titulu. Zápas sa odohrá zajtra 26.3. o 17.30.

Posledné tri zápasy súperiek:

21.kolo: Michalovce – Písek 43 : 30 (9 Polláková, 8 Bakhyrieva, 8 Hollá) 22.kolo: Michalovce – DHK Banik Most 43 : 29 (9 Polláková, 7 Szöllösiová, 7 Hollá) 23.kolo: Veselí – Michalovce 25 : 32 (9 Bakhyrieva, 6 Polláková, 6 Tobiašová)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM