Zlatica Gregorová Samospráva

V meste vznikne nový polyfunkčný objekt: Stavebné povolenie už vydali

V Šali dostala šancu ďalšia budova s mnohostranným využitím. Postavia tu bytový dom Panoráma.

Ilustračný obrázok k článku V meste vznikne nový polyfunkčný objekt: Stavebné povolenie už vydali
Zdroj: TASR

Po prestavbe niekdajšej tržnice, z ktorej sú dnes novovybudované byty, plánujú v meste postaviť ďalší takýto objekt. V Polyfunkčnom bytovom dome Panoráma budú byty, administratívne aj obchodné priestory.

Mesto Šaľa pred pár dňami zverejnilo oznam o splnení stanovených podmienok staviteľovi a vydalo tak súhlasné stanovisko k uskutočneniu projektu. Súčasťou novostavby budú parkovacie miesta ako aj vysadené zelené plochy. Areál stavby bude oplotený s regulovaným vstupom výlučne pre užívateľov budovy.

Šesťpodlažná Panoráma

Dunajskostredská spoločnosť na Hollého ulici plánuje v šesťpodlažnej Panoráme jedno a trojizbové byty. Okrem toho v podzemnom podlaží budú podzemné garáže s parkovaním pre budúcich obyvateľov a pre majiteľov prenajímateľných priestorov. Na prvom prízemnom podlaží budú vytvorené podzemné státia v počte 22 miest. Budú tu aj skladové priestory.

Prvé nadzemné podlažie budú tvoriť obchodné priestory ako aj plochy s dvanástimi parkovacími miestami. Administratívne priestory a služby budú súčasťou druhého nadzemného podlažia. Tretie až šieste poschodie je vyhradené novým bytom, celkovo 24 bytovým jednotkám. Dvojizbových bytov bude 17 a 7 trojizbových bytov. Ich pôdorysný rozmer bude 45,00 × 11,60 m. Každý byt bude mať podlahové kúrenie.

Strešné vtoky na dažďovú vodu

Novopostavená bude disponovať klasickými ale aj modernými prvkami. „Objekt bude napojený na verejné rozvody vody, kanalizácie a elektriny z Ul. Hollého, resp. z Ul. Fr. Kráľa. Zásobovanie elektrickou energiou bude transformačnej stanice. Príprava teplej vody na 1. a 2.NP sa zabezpečí lokálnymi elektrickými ohrievačmi vody, v jednotlivých bytových jednotkách na 3.NP- 6.NP lokálne pomocou kompaktného tepelného čerpadla, ktoré bude slúžiť aj ako rekuperačné vetracie zariadenie.Súčasťou stavby bude výťah. Objekt bude pripojený na optickú sieť.Dažďové vody zo strechy objektu budú odvádzané pomocou strešných vtokov s horizontálnym odtokom,“ informuje mestský web, sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM