Rastislav Búgel Krimi

V meste pribudne 9 nových kamier: Osadia na TÝCHTO miestach!

Mesto Šaľa rozšíri kamerový monitorovací systém na území mesta o deväť nových kamier. Tie budú umiestnené v piatich lokalitách, pričom mesto sa zameralo najmä na dynamické dopravné uzly ako možné únikové cesty páchateľov.

Ilustračný obrázok k článku V meste pribudne 9 nových kamier: Osadia na TÝCHTO miestach!
Foto: Rastislav Búgel

Nové kamery budú slúžiť aj na ochranu revitalizovaného otvoreného verejného priestranstva za objektom kaštieľa, kde sa zvýšila intenzita pohybu obyvateľov. Kamery pribudnú na moste na Ulici SNP, na pešej zóne v centre mesta, v centrálnej mestskej zóne za kaštieľom a amfiteátrom, na kruhovej križovatke vo Veči a na svetelnej križovatke na Ulici SNP a Štúrovej.

„Vybrané lokality boli identifikované zástupcami jednotlivých zložiek Policajného zboru v meste Šaľa aj s ohľadom na možnosti spätného získavania dôležitých informácií, ktoré sú pomôckou pri hodnotení bezpečnostnej situácie, ako aj podporných materiálov pri objasňovaní protizákonných skutkov,“ informovala Erika Kőrösi z mestského úradu.

Na rozšírenie kamerového monitorovacieho systému získalo mesto Šaľa dotáciu 10 000 eur z rozpočtových prostriedkov Ministerstva vnútra SR – Okresného úradu Nitra na rok 2015 na základe uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality. Projekt by mal byť ukončený do konca tohto roka, v súčasnosti sa pripravuje verejné obstarávanie. Zámerom jeho realizácie je prevencia a zníženie kriminality v meste a zvyšovanie bezpečnosti mesta využitím modernej techniky v boji s kriminalitou.

Systém majú už 10 rokov

Mesto Šaľa prevádzkuje monitorovací kamerový systém od roku 2005. Techniku využíva v spolupráci s jednotlivými zložkami Policajného zboru na zvýšenie efektívnosti svojich aktivít v oblasti prevencie kriminality a pri zachytávaní a objasňovaní priestupkovej trestnej činnosti.

Zvýšenie počtu objasnených prípadov

Mestská polícia aj verejnosť od zrealizovania projektu vo zvolených lokalitách očakávajú zníženie protispoločenskej činnosti a zvýšenie počtu objasnených prípadov, ako aj zvýšenie subjektívneho i objektívneho pocitu bezpečnosti občanov, a tým eliminovanie negatívneho imidžu mesta, zefektívnenie ochrany majetku občanov, mesta, štátu, zníženie rozsahu uličnej protispoločenskej činnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM