Zlatica Gregorová Rôzne

V meste predávajú vianočné stromčeky: Ceny sú rôzne, FOTO

Je potrebné obzerať sa po najvýraznejších doplnkoch nadchádzajúcich sviatkov. Poradíme vám, kde ich nájsť a za koľko.

Ilustračný obrázok k článku V meste predávajú vianočné stromčeky: Ceny sú rôzne, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Kto nie je zástancom umelých konárikov, ten si živý stromček musí vyhľadať. Pri prechádzke Šaľou už natrafíte na predajcov. Tie živé, ihličím voňajúce si môžete kúpiť priamo v meste, alebo aj v obciach nášho okresu. Predaj sa podľa našich zistení, rozbehol začiatkom decembra, takže stále máte dosť času vybrať ten naj kúsok. Chceli sme vedieť, o aké druhy je v tomto roku najväčší záujem a koľko za ne približne zaplatíte.

Šaľa

Predajcovia pri večianskom hypermarkete ponúkajú tri druhy živých stromčekov – smrek, jedľu aj borovicu. Záleží na vašej predstave a výške, akú by mal stromček mať. Smrek tu kúpite od 9,99€ do 19,99€. Ak sa rozhodnete pre košatú borovicu, zaplatíte za ňu od 19,90€ do 39,90€. Tradičná vianočná jedlička vás vyjde od 12,90€ do 119,99€.

Stromček v kvetináči

Tým, ktorým záleží na ďalšom živote kúpeného stromčeka si ho môžu kúpiť v kvetináči a neskôr zasadiť do svojej záhrady. Smrek v kvetináči vás vyjde na 29,99€ a jedličku si kúpite od 34,99€. Ak túžite po bohatšej výzdobe vášho príbytku, je možné zakúpiť si tu aj jednotlivé vetvičky. Malé vyjdu do 2€ a veľké do 3€.

Vlčany

V záhradníckom centre vo Vlčanoch nám povedali, že majú v týchto dňoch množstvo stromčekov na predaj. Ponúkajú zákazníkom normandské jedle. Tie, ako nám prezradili, stoja od 25 – 85€. Predaj spustili len nedávno, takže sa vám iste stromček ujde. Netreba však dlho otáľať, lebo sviatky sú tu čo nevidieť.

Horná Kráľová, Močenok…

Prekvapením bolo pre nás zistenie, že v tomto roku väčšina malých predajcov v záhradníctvach a kvetinárstvach v našom okrese vianočné stromčeky neponúka. Väčšinou je dôvodom to, že na dedinách sa až tak hojne nepredávajú a podľa slov predajcov sa im v takom malom množstve predaj stromčekov neoplatí. Preto, ak na niektorého natrafíte, iste sa poteší vašej návšteve a vy dobrému úlovku.

FOTO: V meste predávajú vianočné stromčeky, máte aj Vy svojho favorita?
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM