Zlatica Gregorová Krimi

V máji policajtov trápili vodiči: Riešili aj volanie o pomoc

Minulý mesiac priniesol do nášho mesta rôzne prečiny. Nebola núdza o bezohľadnosť a iné delikty.

Ilustračný obrázok k článku V máji policajtov trápili vodiči: Riešili aj volanie o pomoc
Foto: Zlatica Gregorová

Najväčšími prehreškami boli opäť nepozorní vodiči automobilov, ktorí sa dopúšťali priestupkov v cestnej premávke. Druhú priečku v štatistike zaberajú iné prečiny proti Verejnému poriadku. Mestskí policajti počas mája rozdali celkovo 85 pokút v hodnote 975 eur.

Pozrite sa na to, čo všetko sa v máji 2018 v meste Šaľa stalo. Záznamy nám poskytol vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Májové prešľapy

„Dňa 3.5.2018 o 09,4­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Feketeházyho sa nemiestne správa neznámy muž. Hliadka MsP zistila, že priestupcom je 48 – ročný Cs.K. z Marcelovej, ktorý v podnapitom stave ležal na chodníku. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy. Zatúlaný pes bol predmetom ďalšieho šetrenia. „Dňa 7.5.2018 o 19,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Narcisovej sa pohybuje pes bez vôdzky. Hliadka MsP psa odchytila a následne zistila, že majiteľom je 47 – ročná J.L. zo Šale. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy.

Bezohľadné správanie sa vypomstilo tínedžerovi, ktorý si detské ihrisko zamenil za fajčiareň. „Dňa 7.5.2018 o 20,3­0 hod. MsP zistila, že na ul. Feketeházyho 17– ročný E.K. z Diakoviec fajčí na detskom ihrisku. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy vo svojom zápise. Podobne aj o pár dní neskôr policajti riešili neohľaduplného občana zo susednej dediny. „Dňa 12.5.2018 o 00,1­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. P. Pázmáňa ruší neznáma osoba nočný kľud. Hliadka MsP zistila, že priestupcom bol 26 – ročný L.G. z Trnovca nad Váhom. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

Čierna skládka bola predmetom ďalšej policajnej akcie. „Dňa 20.5.2018 o 04,1­5 hod. MsP našla na ul. Kukučínovej založenú nepovolenú skládku. Hliadka MsP zistila, že skládku založil 40 – ročný J.M. zo Šale. Menovaný bol vyriešený pokutou 10 €,“ zapísal Ján Komjáthy.

Krimi štatistika máj 2018

NÁZOV PRIESTUPKU POČET
O cestnej premávke 210
Verejný poriadok 62
Občianske spolunažívanie 17
Iné prípady 16
Podmienky držania psov 15
Všetky VZN 5
Proti majetku 2

Pitie alkoholu

Nepovolený predaj bol záujmom mestských policajtov v druhej polovici mája. „Dňa 22.5.2018 o 13,1­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Lúčnej prevádza ambulantný predaj neznáma osoba. Hliadka MsP zistila , že priestupcom je 40 – ročná Z.S. zo Serede. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ uvádza Ján Komjáthy.

Pitie alkoholu na verejnosti sa stalo predmetom ďalšieho policajného výjazdu. „Dňa 22.5.2018 o 16,4­0 hod. MsP zistila, že na ul. Hornej požíval alkoholické nápoje 44 – ročný M.M. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ uvádza zápis Jána Komjáthyho.

Zachraňovali život

Mestskí policajti sa postarali aj o pni, ktorá volala o pomoc vo svojom byte. „Dňa 23.5.2018 o 15,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Hurbanovej 75 – ročná R.K. zo Šale neotvára dvere a volá o pomoc. Hliadka MsP na miesto privolala PZ SR, RZP a HaZZ, ktorí následne otvorili dvere. Na chodbe ležala menovaná , ktorú RZP previezla do NsP. O prípade bola informovaná dcéra menovanej a byt bol uzamknutý,“ informuje Ján Komjáthy.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM