Veronika Zeiselová Kultúra

V máji do Šale zavíta ďalší známy básnik: Po Baričákovi nastupuje Ján Marton

Ján Marton práve vydáva šiestu básnicku zbierku s názvom Srať na lásku. V Šali sa predstaví nielen poéziou, ale aj hudobným umením. Pozrite sa kedy ho uvidíte v Čajovni.

Ilustračný obrázok k článku V máji do Šale zavíta ďalší známy básnik: Po Baričákovi nastupuje Ján Marton
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Po veľmi úspešnom podujatí, ktoré zorganizovala Jana Feketeová a hosťom bol populárny spisovateľ Pavol Hirax Baričák, Janka už čoskoro poteší nadšencov aktuálnej slovenskej literatúry ďalšou besedou. Hosťom tentoraz bude Ján Marton.

Srať na lásku

Ján Marton pôsobí na Spiši. Poézii sa venuje od roku 1998. Ako člen Spišského literárneho klubu sa stal laureátom viacerých literárnych súťaží na Slovensku. Je autorom šiestich básnických zbierok a jedného románu. V roku 2009 debutoval zbierkou básní Život nie je pes, je to suka. Publikoval aj v Dotykoch a Literárnej revue. V roku 2010 vydal druhú zbierku básní s názvom Eskimák na korze. Neverí na žiadnu revolúciu, ani na iné silené formy písaného slova. Je za skutočnosť, pocitovosť a čistotu duše, ktorú preniesol v roku 2012 do zbierky Blues pre masy. V roku 2013 vydal ďalšie básne Atentát na tmu, ku ktorej bol pridaný malý slovník o láske – Láskoslovník. V rovnakom roku debutoval aj v próze románom Nultý ston. Rok 2014 je pre Martona symbolom lásky, alebo žeby naopak? Vydáva zbierku básní Srať na lásku.

Zahrá aj na gitare

V máji pôjde s gitarou a svojimi básňami po Slovensku, také malé poetické LÁSKOTOUR 2015. Bude to hodinový recitál slobody, improvizácie, vlastných básní, piesní a dôjde aj na autorovu mini šialenú divadelnú scénku. Ján odkazuje: „Teším sa na vás. Takže si značte 15. máj 2015!“ A my pre vás pripravujeme už čoskoro malé interview s týmto známym básnikom.

Láskotour 2015 s Jankom Martonom

Foto: Jana Feketeová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM