Zlatica Gregorová Rôzne Správy

V Krízovom centre v Šali pomáhajú aj cez sviatky: Sprevádzkovali nocľaháreň

Ku koncu tohto roka sa Organizácii sociálnej starostlivosti v Šali podarilo sprevádzkovať Nocľaháreň. Slúži ľuďom bez domova, ktorí pomoc potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku V Krízovom centre v Šali pomáhajú aj cez sviatky: Sprevádzkovali nocľaháreň
Foto: Zlatica Gregorová

Uplynulé Vianoce už strávili ľudia bez prístrešia spolu v Krízovom centre. Nocľaháreň sa nachádza na Partizánskej ulici 1, v Šali. Viac o Krízovom centre nám porozprával jeho vedúci, Peter Gomboš. „Pomáhame odkázaným na pomoc pri zabezpečení ich základných životných potrieb. Prevádzka nocľahárne je už celoročná. Poskytujeme tu ubytovanie každému, kto prejaví záujem. Útulok a nocľaháreň sú krízovým centrom," hovorí Gomboš.

Nocľaháreň je nízkoprahová. Pri vstupe do jej priestorov každý záujemca prechádza kontrolou a taktiež sa nevyhne hygiene. Nechýbajú tu dve spoločenské miestnosti, kde si každý môže pozrieť televízor, prípadne sa venovať iným záujmom. Príchod do nocľahárne je od 17.00 hod. Odchod býva o 7.00 hod. rannej. Poplatok za využitie nocľahárne je 0,70 Eur/ deň. V priestoroch je možné ubytovať mužov i ženy.

Peter Gomboš pokračuje:“Počas vianočných sviatkov sme našim klientom i vďaka našim sponzorom pripravili štedrú večeru. Naše centrum smeli v tieto dni navštíviť skôr. Po oblátkach s medom a cesnakom nasledovalo klasické štedrovečerné menu. Samozrejme bez alkoholu.“ Pracovníci Krízového centra sa klientom snažia okrem dočasnej opatery pomôcť a motivovať ich, aby si mohli privyrobiť. Chystajú projekty a majú vo vyhliadke ďalšie plány.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM