Zlatica Gregorová Krimi

V krimi štatistike vedú vodiči: Policajti im rozdali najviac pokút

Leto bolo plné na dovolenkové zážitky, ale núdza nebola ani rôzne prípady. Šalianski príslušníci MsP vyriešili skoro päťstovku deliktov.

Ilustračný obrázok k článku V krimi štatistike vedú vodiči: Policajti im rozdali najviac pokút
Zdroj: TASR

Oproti minulému mesiacu stúpol počet riešených prípadov a pribudli aj 3 dopravné nehody. I v júli našich „mestských“ najviac zamestnávali nezodpovední vodiči. Bolo ich vyše dvesto. Naopak, najmenej previnení policajti zaznamenali v ohľadom nakladania s komunálnym odpadom a v súvislosti s držaním psov. V súvislosti s priestupkami rozdali 159 pokút v celkovej výške 1813 eur.

O tom, že v našom meste sa príslušníci MsP stretnú s kadečím, sa môžete presvedčiť po prečítaní výberu z najzaujímavejších augustových prípadov. Zaznamenal ich vedúci oddelenia štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Zaujímavosti z policajného denníka

Hneď začiatkom mesiaca sa stretli so spiacou Ruženkou. Odpočívala priamo vo večianskej autobusovej zastávke. „Dňa 2.8.2017 o 24,0­0 hod. MsP zistila, že na Pribinovom námestí spí v zastávke 38 – ročná S.G. t. č. bez ulice. Menovaná bola vyriešená napomenutím," uvádza Ján Komjáthy. Do svojej kože sa nevedeli vpratať ani Tešedíkovčania na návšteve nášho mesta. Na pamiatku chceli zanechať po sebe spúšť. „Dňa 5.8.2017 o 14,0­0 hod. MsP zistila, že na ul. Dolnej 55 – ročná M. Sz. z Tešedíkova a 32 – ročný J. Sz. z Tešedíkova rozhadzujú smeti . Menovaní neporiadok upratali a boli vyriešení napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

Výnimkou v páchaní kriminálnej činnosti nie sú ani naši mladiství spoluobčania. „Dňa 9.8.2017 o 23,5­9 hod. bolo na MsP nahlásené rušenie nočného kľudu na ul. Rímskej. Hliadka na mieste zistila, že rušenia sa dopúšťala 16 – ročná V.B. zo Šale . Po upozornení došlo k náprave a menovaná bola vyriešená napomenutím,“ zaznamenal Ján Komjáthy.

Prišlo aj k previneniam cudzincov v našom meste. „Dňa 14.8.2017 o 12,0­5 hod. MsP zistila nepovolený predaj na ul. Záhradníckej. Priestupku sa dopúšťala 27 – ročná R.L. z Rumunska , ktorá bola vyriešená blokovou pokutou 10 €, "informuje policajný denník o nepovolenom predaji cudzinkou. „Dňa 14.8.2017 o 23,2­0 hod. bolo na MsP nahlásené rušenie nočného kľudu na ul. ČSA. Rušenia sa dopúšťali 23 – ročný A.M. z Macedónska, 22 – ročný D.S. z Macedónska a 25 – ročný V.T. z Macedónska . Po upozornení došlo k náprave a menovaní boli vyriešení napomenutím,“ konštatuje Ján Komjáthy.

A počas horúceho leta nebola núdza ani o krádeže. Jedna sa stala aj koncom augusta. „Dňa 28.8.2017 o 21,2­5 hod. bola na MsP nahlásená drobná krádež na ul. SNP. Hliadka MsP na mieste zistila, že sa jedná o 34 – ročného Š.K. z Galanty. Menovaný bol vyriešený blokovou pokutou 20 €,“ uvádza sa v policajnom denníku.

Štatistika MsP za mesiac august

Názov priestupku Počet
O cestnej premávke 124
Pult centralizovanej ochrany 72
Verejný poriadok 67
O cestnej premávke ( zákazové značenia) 51
O cestnej premávke ( tráva, chodník) 40
Podmienky držania psov 18
O zákaze požívania alkoholických nápojov na území mesta Šaľa 5
Občianske spolunažívanie 4
Proti majetku 4
Dopr. nehody 4
Trestné činy 3
Iné prípady 3
O predaji výrobkov a poskyt.služ. na trhových miestach 2
Ktorým sa ustanovujú podrobnosti súvisiace s držaním psov 1
O nakladaní s komun.odpadom a drob. staveb.odpadom 1

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM