Zlatica Gregorová Správy

V Kráľovej nad Váhom vybrali dodávateľa: Zberný dvor vybavia strojným zariadením

Objekt na zhromažďovanie odpadu sa priebežne dopĺňa potrebnou technikou. Mal by čo najkvalitnejšie slúžiť zákazníkom.

Ilustračný obrázok k článku V Kráľovej nad Váhom vybrali dodávateľa: Zberný dvor vybavia strojným zariadením
Zdroj: Mesto Šaľa

Začiatkom tohto roka obec vybrala dodávateľa na balíkovací lis a kontajnery. Pred nedávnom obec zverejnila informáciu o tom, že do areálu zberného dvora potrebujú ďalšie mechanizmy.

Stroje

Ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie, tentoraz chceli zberný dvor doplniť strojným zariadením. Konkrétne by to mal byť traktor so štvorvalcovým výkonom min. 74 kW – 1 ks, traktorový dvojnápravový príves a taktiež čelný nakladač. Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH je 127 000 eur.

Nenávratný príspevok

Uvedenú zákazku by chcela obec spolufinancovať zdrojmi z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Podľa dostupných informácií Úradu pre verejné obstarávanie by išlo o nenávratný finančný príspevok, ktorý je súčasťou výzvy, „zameranej na triedený zber komunálnych odpadov a mechanicko-biologickú úpravu komunálnych odpadov a zhodnocovanie biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov v ostatných regiónoch.“

Vybrali víťaza

Vo verejnej súťaži vyhrala spoločnosť z Tvrdošoviec. Za strojné vybavenie do Zberného dvora v Kráľovej nad Váhom obec uhradí 148 560,00 eur s DPH.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM