Zlatica Gregorová Samospráva

V Kráľovej nad Váhom rozdajú dotácie: Na šport aj kultúru padne 17-tisíc eur

V našom okrese aj v tomto roku podporia činnosť jednotlivcov alebo združení. Žiadosti mohli posielať aj v blízkej dedine.

Ilustračný obrázok k článku V Kráľovej nad Váhom rozdajú dotácie: Na šport aj kultúru padne 17-tisíc eur
11
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvatelia aj združenia, čo vykonávajú verejnoprospešné aktivity v kultúre či športe, vynakladajú nemalé finančné prostriedky pri ich organizovaní. Každá činnosť, ktorá pomáha zviditeľniť dedinu alebo mesto, musí byť kvalitne podporená. Na to, aby si členovia zoskupení mohli plánovať svoje aktivity, dopomôžu aj peniaze z obecného rozpočtu. V Kráľovej nad Váhom práve zverejnili výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z rozpočtu Obce Kráľová nad Váhom na rok 2019 pre oblasť kultúry aj športu.

Rozvoj a ochrana

Medzi žiadateľov, ktorí môžu uspieť a získať financie, patria jednotlivci aj podnikatelia, ktorí vykonávajú činnosť v obci alebo pre obec, alebo služby poskytujú inej obci či vyššiemu územnému celku, ak poskytujú všeobecne prospešné služby pre obyvateľov obce. Cieľom výzvy je podpora rozvoja a ochrany duchovných a kultúrnych hodnôt obyvateľov Obce Kráľová nad Váhom.

Kultúrna reprezentácia

K oprávneným aktivitám, ktoré obec zverejnila na svojom webe, patrí „zachovanie kultúrneho dedičstva, miestnych a regionálnych tradícií, rozvoj, tvorba, organizovanie a realizácia kultúrnych a umeleckých aktivít, podpora publikačnej a edičnej činnosti primárne zameranej na propagáciu obce, regiónu, podpora hudobných, tanečných, speváckych, divadelných súborov, podpora a rozvoj vzájomných medzinárodných družobných aktivít obyvateľov obce, kultúrna reprezentácia Obce Kráľová nad Váhom na súťažiach a festivaloch.“

Žiadateľ môže dotácie dostať po schválení jeho projektu poslancami obecného zastupiteľstva. Nenávratný finančný príspevok získa po uzatvorení zmluvy s obcou. Celková výška finančných prostriedkov z rozpočtu obce na zabezpečenie rozvoja vzdelávania a výchovy detí a mládeže je 6 000 eur.

Pre obec i mládež

Zapojením sa do druhej výzvy možno získať financie pre oblasť športu. Obec Kráľová nad Váhom nedávno zverejnila Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z rozpočtu Obce Kráľová nad Váhom na rok 2019 pre oblasť športu. O finančné prostriedky sa môžu uchádzať činovníci, ktorí akýmkoľvek spôsobom reprezentujú obec v športovej činnosti, pomáhajú vytvárať vhodné podmienky na rekreačné aktivity spoluobčanov, pomáhajú so športovou prípravou školákov alebo organizujú rôzne podujatia, ktoré napríklad aj podporujú zdravý životný štýl obyvateľov. Do výzvy sa môžu zapojiť aj uchádzači, ktorí potrebujú zabezpečiť technické vybavenie alebo materiálnu pomoc na svoju činnosť.

„Cieľom výzvy je podpora športových aktivít obyvateľov Obce Kráľová nad Váhom. Zvýšiť záujem verejnosti o športovania a tým podporiť zdravý životný štýl obyvateľov obce. Podpora športovo-talentovanej mládeže, podpora športu na školách,“ uvádza obec vo výzve.

Na šport 11 000 eur

Na šport miestni poslanci pre rok 2019 vyčlenili sumu 11 000 eur. Žiadosti o poskytnutie finančného príspevku pre oblasť kultúry alebo športu mohli záujemcovia zasielať do 1. marca 2019. O tom, kto financie z obecného balíka napokon získa, rozhodnú miestni poslanci na najbližšom zastupiteľstve.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť zábery z februárového Barel Cup-u.

Foto: ilustračné

Naši barelisti nazbierali medaily: Súťažila dokonca aj trénerka Vladimíra, FOTO
11
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM