Zlatica Gregorová Samospráva

V Kráľovej nad Váhom opravia cesty: Samospráva investuje vyše 200-tisíc eur

Vedenia dedín v šalianskom okrese sa snažia o to, aby ich cesty boli bezpečné a pohodlné. Vďaka hustote dopravy sa opotrebúvajú čoraz rýchlejšie.

Ilustračný obrázok k článku V Kráľovej nad Váhom opravia cesty: Samospráva investuje vyše 200-tisíc eur
16
Galéria
Zdroj: TASR

Akútne opravy sa vykonávajú po zime, kedy sa tvoria hlboké výmole. Rekonštrukcie vybraných úsekov je možné robiť počas celého roka až do zimnej uzávierky. Letné počasie je na opravy ako stvorené a tak sa onedlho začnú práce aj v Kráľovej nad Váhom.

Verejná súťaž

Kompetentní v obecnom úrade sa zhodli, že je čas opraviť tri ulice, ktoré to už potrebujú. K tomu, aby mohli byť zrekonštruované je potrebné vybrať vhodnú firmu, ktorá cestárske práce vykoná. Ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie, obec už aj vypísala verejnú súťaž na „Rekonštrukciu miestnych komunikácií Kráľová nad Váhom.“

Podľa dostupných informácií je hlavným predmetom zákazky rekonštrukcia miestnych komunikácií, ktorá pozostáva z nasledovných objektov: ul. Kostolná I., ul. Kostolná II. a opravia aj miestnu komunikáciu na ul. Péro.

Vyše 200-tisíc eur

Ako Úrad pre verejné obstarávanie informuje, obec do cestných opráv plánuje investovať 224 888,86 eur. Na jej financovanie využijú vlastné prostriedky aj úver. Do verejnej súťaže sa môžu hlásiť záujemcovia s výhodnými ponukami. O tom, kto bude mať rekonštrukcie ciest v Kráľovej nad Váhom pod palcom, rozhodnú kompetentní v druhej polovici júna 2019.

Vo fotogalérii uvidíte archívne zábery zo sčítania dopravy v Šali.

Foto: ilustračné

FOTO, V Šali sčítali dopravu, cez most prejde denne vyše 20 000 áut!
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM