Zlatica Gregorová Kultúra

V Hornej Kráľovej sa bude hodovať: Chystajte sa na veľkú zábavu

To, že leto pomaly končí neznamená, že ustanú spoločenské aktivity v našom okrese. Počas septembrového víkendu na vás čaká spoločenská udalosť.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej Kráľovej sa bude hodovať: Chystajte sa na veľkú zábavu
24
Galéria
Zdroj: TASR

Obec Horná Kráľová spolu s Komisiou školstva, rozvoja vzdelávania, mládeže, kultúry a športu pri obecnom zastupiteľstve sa podujali na organizovaní podujatia Hody 2019 – Dni obce.

Žiaci aj folkloristi

Sviatočný deň všetkých občanov pripadne na 7. septembra 2019. Sobotné popoludnie sa bude niesť v znamení kultúry. Ako informujú organizátori na svojom webe, všetko vypukne o 15.00 hod.

V programe uvidíte žiakov zo základnej školy. Pripoja sa aj speváci z MO Matice Slovenskej i Spevokol pri MO Csemadok.

Na svoje si prídu aj priaznivci ľudovej hudby. Na pódiu sa predstavia členovia Folklórneho súboru Kráľovanky aj Ľudová hudba Hron. Nebudú chýbať ani pozvaní hostia ako FS Kestúc z Maďarska, FS Šaľan, FS Močenčan a Heligonkári z Dolnej Stredy.

Pre deti

Podvečer bude návštevníkov podujatia zabávať Valkýra Kabát Revival. Od 21.00 hod. sa rozprúdi zábava, ktorá potrvá až do 4.00 hod. rána. Organizátori nezabudli ani na deti. Pre ne budú k dispozícii tradičné hodové zábavky, ako je skákací hrad i maľovanie na tvár.

Gastrosúťaž

Vyskúšať si budete môcť aj originálne remeslo pod dohľadom skúseného hrnčiara. Gastronomická súťaž ponúkne možnosť spoznať chute účastníkov, ktorí sa budú snažiť uvariť ten najlepší guláš.

Vo fotogalérii uvidíte, ako oslavovali večianski dobrovoľní hasiči.

Foto: ilustračné

Večianski hasiči oslavovali:140. výročie s plaketami, FOTO
24
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM