Zlatica Gregorová Samospráva

V Hornej Kráľovej rozdali dotácie: Podporili šport aj kultúrne organizácie

Aj samosprávy v okrese Šaľa podporujú aktivity miestnych športových či kultúrnych klubov. Robia tak podľa finančných možností a uváženia.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej Kráľovej rozdali dotácie: Podporili šport aj kultúrne organizácie
Foto: Zlatica Gregorová

V Hornej Kráľovej podporili finančnou dotáciou Futbalový klub KFC Horná Kráľová, ale aj Miestnu organizáciu Matice slovenskej i Csemadok. Celkovo im z obecného rozpočtu poskytli 5600 eur.

Podpora futbalistom

Miestnym športovcom z Futbalového klubu KFC Horná Kráľová obec pridelila finančnú čiastku 4500 eur, ktorá, podľa dostupných informácií pomôže k vykrytiu nákladov. Hornohráľovský klub pôsobí pod hlavičkou Západoslovenského futbalového zväzu a aktuálne je v tabuľke V. ligy Stred na 7. priečke spomedzi 16 klubov. Futbalisti, reprezentujúci obec v ligových súťažiach, finančné prostriedky využijú na zlepšenie svojej činnosti . Uvedenú sumu musia v klube využiť do 15. decembra 2018

Matica slovenská je výraznou predstaviteľkou kultúry a spoločenského života i v Hornej Kráľovej. Jej členovia sa zúčastňujú a aj organizujú kultúrne podujatia a majú aj svoj spevokol, s ktorým vystupujú na domácich podujatiach aj za hranicami obce. Tak, ako každé združenie i oni potrebujú na svoju činnosť financie. V Hornej Kráľovej im priklepli "sumu 600 eur, ktorou budú môcť zabezpečiť činnosť MO Matice slovenskej,“ uvádza obec.

Dostane i Csemadok

Do tretice sa v Hornej Kráľovej rozhodli podporiť ďalšiu kultúrnu inštitúciu, ktorá má v dedine vybudované svoje zázemie. Miestna organizácia Csemadok sa podieľa na rozvoji kultúry v dedine a je tiež spoluorganizátorom viacerých podujatí. Obec si ich aktivity podiel cení i preto im na činnosť poskytla dotáciu vo výške 500 eur. S financiami budú môcť uskutočniť svoje zámery v prospech všetkých členov organizácie i obce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM