Zlatica Gregorová Samospráva

V Hornej Kráľovej majú nový nakladač : Vybudujú aj stojiská v zbernom dvore

K špičkovej práci s odpadom patrí aj náležité technické vybavenie. Aby všetko fungovalo, ako má, pomôže aj motorový pomocník.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej  Kráľovej majú nový nakladač : Vybudujú aj stojiská v zbernom dvore
Zdroj: TASR

Ten obec Horná Kráľová zakúpila len nedávno a bude pomáhať pri obsluhe s odpadom. Plán vybudovať Zberný dvor sa podaril vďaka zisku Nenávratného finančného príspevku z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a s dofinancovaním samotnej obce. Prostriedky poslúžili na výstavbu zberného dvora aj jeho vybavenie. K tomu patrí aj „samohybný kolesový nakladač.“

Nakladač s lopatou

Obec ho od bratislavskej firmy zakúpila za 74 500,00 eur v novembri tohto roka. Súčasťou nakladača je aj „čelná viacúčelová nakladacia lopata – otvárateľná s objemom 1 m3.“ Nový pomocník účelne naloží odpad a premiestni ho, kam bude potrebné.

V súvislosti s výstavbou Zberného dvora obec vyhodnotila za potrebné, vybudovať aj dve kontajnerové stojiská. Tie zabezpečuje susedná firma, pochádzajúca z Močenku. Horná Kráľová jej za služby vyplatila celkovo 2552,50 eur. Ako obec informuje, medzi stavebné úkony, ktoré boli pri budovaní stojísk potrebné, patrilo aj vykopanie základov, položenie debnenia, betónovanie, uloženie výstuže, ako aj samotné murovanie.

Obyvatelia Hornej Kráľovej tak majú vytvorený priestor na odovzdávanie odpadu v moderne zriadenom Zbernom dvore aj s technickými vymoženosťami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM