Zlatica Gregorová Samospráva

V Hájskom pribudnú kamery: Zacielia na bezpečnosť obce

Budovanie kamerových systémov obciam pomôže znížiť trestnú činnosť. Za projektom stojí Ministerstvo vnútra SR. Kamery pribudnú aj v obci Hájske.

Ilustračný obrázok k článku V Hájskom pribudnú kamery: Zacielia na bezpečnosť obce
Zdroj: TASR

Začiatkom tohto roka nám starosta obce Hájske Jozef Matušica prezradil, že v nej chcú vybudovať kamerový systém. Zapojili sa do projektu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a boli úspešní. V súčasnosti už prácam na jeho budovaní nestojí nič v ceste.

Bezpečne doma i na ulici

Projekt nesie názov Bezpečnostným kamerovým systémom proti kriminalite v obci Hájske. Ako už je z názvu jasné, starostovi obce ako i obyvateľom ide predovšetkým o bezpečnosť, aby sa každý cítil vo svojom bydlisku i na ulici spokojne a v bezpečí. Vďaka kamerovému systému, ktorý bude umiestnený v Hájskom, budú môcť podstatne skôr predchádzať rôznym kriminálnym deliktom.

Víťaz verejného obstarávania je známy

Aby sa budovanie mohlo začať, k tomu je potrebné verejné obstarávanie. To obec vyhlásila a dnes už je jasné, kto zákazku získal. Viac o projekte i víťazovi nám prezradil starosta Hájskeho, Jozef Matušica.

„Podali sme žiadosť na vybudovanie kamerového systému do celej obce, avšak dostali sme sumu pribl. 10 000 eur, ktorá nám to celé nepokryje. Preto sme požiadali o ďalší príspevok o dobudovanie systému v celej obci,“hovorí starosta a dopĺňa, že „víťazom verejného obstarávania je Róbert Javor – Rejk -Net.“ Podľa slov Jozefa Matušicu, s osádzaním kamier by chceli začať v najbližších dňoch, približne do konca mája. A ktoré časti budú monitorované? „Kamery budú pri všetkých dôležitých inštitúciách v obci, na vjazdoch a výjazdoch obce a samozrejme, i v jej centre,“ dodal starosta.

„Predpokladaná suma celej zákazky je 14 878,00 € bez DPH. Financovanie predmetu zákazky bude z vlastných finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a z rozpočtových prostriedkov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky – Okresný úrad Nitra,“ píše sa vo Výzve na predkladanie ponúk na stránke obce. V Hájskom po osadení všetkých potrebných kamier plánujú ďalšie modernizácie, o ktorých Vás budeme včas informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM