Zlatica Gregorová Samospráva

V Hájskom postavia nájomné byty: Pomôžu im aj ministerské dotácie

V neďalekej dedine blízko Šale sa rozhodli vytvoriť vhodné podmienky svojim obyvateľom. Vedenie aj miestni poslanci rozhodli o výstavbe.

Ilustračný obrázok k článku V Hájskom postavia nájomné byty: Pomôžu im aj ministerské dotácie
Foto: Zlatica Gregorová

Bytových jednotiek bude dokopy štrnásť a poskytnú tak strechu nad hlavou viacerým občanom v dvoj alebo trojizbových domácnostiach.

Najlepšia ponuka

V prvotnej fáze projektu Obstaranie 14 nájomných bytov v obci Hájske pôjde o výber vhodného adepta na realizáciu stavebných prác.„Predmet zákazky bude financovaný z úveru poskytnutého zo Štátneho fondu rozvoja bývania, z dotácie pridelenej z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných finančných zdrojov Obce Hájske,“ informuje Úrad pre verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky je 880 000 eur bez DPH.

Byty odkúpia

Podľa zverejnených informácií je v záujme verejného obstarávateľa – obce Hájske, po vybudovaní bytové domy odkúpiť a stanú sa z nich nájomné byty. Tie by mali byť riešené podľa bežného štandardu aj s potrebnou vybavenosťou a pozemkami.

Bytové domy by mali mať dve, nanajvýš štyri nadzemné podlažia s priemernou podlahovou plochou bytov do 56 m2. Obytná plocha podľa Úradu pre verejné obstarávanie aj s balkónmi, resp. loggiami bude maximálne 784 m2. Ku každému bytu bude prislúchať aj pivničný priestor.

Aj s balkónmi

V bytových domoch na prvom nadzemnom podlaží budú byty, kotolňa, miestnosť, kam sa budú dať odložiť kočíky aj bicykle, sklad náradia aj miestnosť pre upratovačku. Byty, ktoré budú umiestnené od 2. nadzemného podlažia budú vybavené aj balkónmi.

V Hájskom do konca októbra 2018 vyberú stavebnú firmu, ktorá príde s najlepšou ponukou. Následne začnú plánované bytové domy rásť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM