Správy

V Domove dôchodcov v Šali prebehlo testovanie na koronavírus: Výsledky potešili

Zamestnancov a klientov Domova dôchodcov v Šali otestovali na ochorenie COVID-19. Stalo sa tak vo štvrtok 7. mája.

Ilustračný obrázok k článku V Domove dôchodcov v Šali prebehlo testovanie na koronavírus: Výsledky potešili
Zdroj: Mesto Šaľa

„S potešujúcou správou môžeme oznámiť, že NIKTO v domove dôchodcov nemal na šíriaci sa koronavírus pozitívny výsledok,“ informuje mesto Šaľa na svojom webe.

Otestovaných bolo 38 zamestnancov a 75 klientov Domova dôchodcov v Šali. Celkovo tak vykonali 113 testov.

"Chcela by som sa poďakovať všetkým klientom Domova dôchodcov za ich trpezlivosť a disciplinovanosť v tomto neľahkom období, keď musia byť odlúčení od svojich blízkych, detí, vnúčat a v neposlednom rade by som chcela poďakovať aj všetkým zamestnancom za ich zodpovedný prístup voči sebe a klientom, pretože sú to práve oni, ktorí prichádzajú a odchádzajú do a zo zariadenia. Iba tak môžeme aj naďalej udržať tento priaznivý stav v našom domove,“ povedala pre mestský web riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová.

Vedenie Domova dôchodcov sa však obracia aj na rodinných príslušníkov klientov. Prosí ich, aby cez plod nepodávali jedlo a balíčky. Práve takéto konanie bolo totiž za posledné týždne na dennom poriadku.

„Chápeme, že Vám chýbajú rodičia, či starí rodičia a chápeme aj našich seniorov, ktorí sa na istý čas museli zmieriť s tým, že ich najbližší nenavštívia. Je to pre ich bezpečnosť a pre bezpečnosť nás všetkých. Tak ako všetci, aj my pevne veríme, že sa čoskoro už naplno vrátime k bežnému životu,“ dodáva vedenie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM