Zlatica Gregorová Kultúra

V Dome ľudového bývania bude pestro: Prebudené detaily fotografov aj živé zvery

S jarným počasím sa nám žiada tráviť čas v prírode. Zaujímavý objekt, ktorý ponúka historické artefakty vo vnútri aj vo dvore, máme aj v Šali.

Ilustračný obrázok k článku V Dome ľudového bývania bude pestro: Prebudené detaily fotografov aj živé zvery
41
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Výnimočná budova s trstinovou strechou voňajúca čarom dávnych dôb. Počas roka tu pravidelne pracovníci Ponitrianskeho múzea a lektorka Veronika Resoövá pripravujú nevšedné zážitky pre verejnosť.

Prebudené detaily

V druhej polovici marca od 19. do 29. 3. 2019 v štýlovom domčeku môžete vidieť výstavu fotografií členov fotoklubu Terra Wag s názvom Prebudené detaily. Ako nášmu portálu prezradila PR manažérka Ponitrianskeho múzea Ľubica Packová – Zahradárová, návštevníci uvidia jedinečné a dych vyrážajúce fotografie zachytávajúce prebúdzajúcu sa prírodu a rôzne predmety v detailoch.

Vône a pohľady

Výstavu prebúdzajúcej sa prírody, zachytenú optikou členov Klubu fotografov Terra Wag pri KS Večierka priblížila Ľubica Packová – Zahradárová bližšie:„Každé ročné obdobie má svoje čaro. Vo všeobecnosti sa však asi takmer každý najviac teší na príchod jari. Oteplí sa vzduch, čuchové zmysly pohládzajú rôzne vône a oči si vychutnávajú nekonečné pohľady na prebúdzajúcu sa prírodu po dlhom zimnom spánku. Častokrát si však človek v zhone každodenných činností nevšimne detaily, ktoré nám príroda a prostredie okolo nás ponúka k zhliadnutiu. Zachytiť ich fotoaparátom a zvečniť ich na fotografie si vyžaduje množstvo času stráveného za objektívom.“

Šalianski fotografi svoju tvorbu predstavia v priestoroch Domu ľudového bývania na približne 35 obrázkoch, ktoré zachytili svojim pohľadom. Výstava je prístupná verejnosti od utorka do soboty v čase od 9.00 – 12.00 hod. a od 12.30 – 17.00 hod.

Zvieratá z Humanity

Okrem toho sa v areáli domčeka budete môcť potešiť prítomnosťou domácich zvierat. Medzi návštevníkov prídu z Detskej farmy Humanita z Kráľovej nad Váhom. Stačí, ak tam zavítate v sobotu 23. marca 2019 od 9.00 hod. do 16.30 hod. a zažijete príjemné chvíle na nádvorí obľúbeného domčeka.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z vlaňajšej RETRO výstavy hračiek v Dome ľudového bývania.

Foto: ilustračné

V historickom dome majú retro: Výstava hračiek s obdivnými výkrikmi, FOTO
41
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM