Zlatica Gregorová Samospráva

V Dlhej nad Váhom majú novú údržbu: Príležitosť dostala miestna spoločnosť

Kompetentní v neďalekej dedine hľadali toho, kto by sa postaral o poriadok a celkový vzhľad dediny. Naj kandidáta sa im už aj podarilo nájsť.

Ilustračný obrázok k článku V Dlhej nad Váhom majú novú údržbu: Príležitosť dostala miestna spoločnosť
Foto: Zlatica Gregorová

V rámci prác, ktoré miestna samospráva začlenila do zákazky, patrí aj zber odpadov a zimná údržba verejných priestranstiev. V hodnotení sa najlepšie umiestnila domáca spoločnosť z Dlhej nad Váhom. V obci tak podporili miestne podnikanie a zároveň dali šancu niekomu, kto okolie dobre pozná.

Kosenie aj vývoz

Ako obec informuje, hlavnou náplňou spomínanej zákazky je „poskytovanie služieb v oblasti prevádzky, správy a údržby parkov a verejných priestranstiev na území obce Dlhá nad Váhom.“ Súčasťou činností od mája do októbra bude kosenie trávnatých plôch a taktiež aj v areáli miestneho cintorína a to raz mesačne. V balíku služieb obec požaduje aj okopávanie kvetinových záhonov ruží aj s ich tvarovaním. Patrí tu aj odvoz odpadu z verejných priestranstiev aj zber a vývoz odpadu na skládku.

Do zimnej údržby si miestna samospráva zahrnula bezpečný stav ciest, chodníkov a verejných priestranstiev v obci. To znamená, že pracovníci spoločnosti ich budú posýpať vhodným protišmykovým materiálom a budú sa starať aj o pravidelné odhŕňanie snehu zo všetkých miestnych komunikácií.

Jednoročný kontrakt

Obec zverejnila, že za uvedenú celoročnú údržbu vyplatí spoločnosti 1132 eur. Zmluvu obe strany uzatvorili na jar tohto roka a je víťazný dodávateľ je zaviazaný vykonávať tieto práce v priebehu jedného roka a to do 31.3. 2019.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM