Zlatica Gregorová Samospráva

V Dlhej nad Váhom dali šancu miestnej firme: Na pleciach majú čistotu aj údržbu

Vedenie obce koncom marca 2019 podpísalo zmluvu s novým dodávateľom služieb. Bude ich poskytovať na jej území a zahŕňa viacero činností.

Ilustračný obrázok k článku V Dlhej nad Váhom dali šancu miestnej firme: Na pleciach majú čistotu aj údržbu
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Tak, ako aj dom či byt má svojho správcu, i dedina alebo mesto potrebuje niekoho, kto sa o neho v v prípade potreby postará a dá ho do poriadku. Aj v blízkej dedine nadviazali spoluprácu. Jej úlohou je zabezpečiť, aby vysúťažená domáca firma prevádzkovala, spravovala aj udržiavala parky ako aj verejné priestranstvá v dedine.

Kosenie aj odvoz

Podľa zverejnených informácií pôjde o kosenie 2-hektárovej zelene. Do prác je zahrnutý od odvoz pokosenej trávy. Ďalej bude mať nový dodávateľ v popise práce aj kosenie miestneho cintorína s výmerou 0,30 ha. Súčasťou služieb bude aj kosenie dlhovážskeho ihriska s výmerou 0,50 ha. Všetky činnosti budú vykonávané od mája do októbra raz mesačne v závislosti na počasí.

Víťazná firma bude mať pod palcom aj zber odpadov na verejných priestranstvách s výmerou 8, 5 ha raz týždenne a jeho odvoz na skládku.

Na rok

Ako obec zverejnila, pracovníci miestnej spoločnosti budú celoročne udržiavať a čistiť aj verejné komunikácie aj chodníky a to od 1. apríla 2019 do 31. marca 2020. Suma za kosenie predstavuje spolu 1250 eur s DPH. Za zber odpadu na verejných priestranstvách ako aj prepravu na skládku obec zaplatí 36 eur s DPH.

Vo FOTOGALÉRII si môžete pozrieť zábery z vlaňajšieho Generálneho upratovania v Šali.

Foto: ilustračné

V uliciach Šale sa aktívne pracuje: Začalo sa generálne upratovanie, FOTO
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM