Zlatica Gregorová Rôzne

V Centre voľného času nebude nuda: Pestrý program na každý deň

Pracovníci šalianskeho CVČ TIP TOP nebudú zaháľať ani počas hlavných letných prázdnin. Vtedy majú deti, žiaci a študenti dostatok voľného času.

Ilustračný obrázok k článku V Centre voľného času nebude nuda: Pestrý program na každý deň
Foto: Zlatica Gregorová

Letný program Tiptopákov je rozdelený do ôsmich týždňov. Každý jeden je niečím typický a neopakovateľný. Má svoju tému a tej sa podriaďuje. A čo prihlásené deti bude čakať v mestskom tábore v CVČ v Šali? Poďte sa pozrieť spolu s nami…Informácie o programe nám poskytol riaditeľ CVČ Tip Top Šaľa, Michal Malárik.

Osem týždňov plných prekvapení

Prvý týždeň má názov Hurá prázdniny. “Už podľa názvu je zrejmé, že pôjde o pestré aktivity, ktorými deti privítajú letné prázdniny. Spolu s vedúcim navštívia Záchranný systém v Šali, zahrajú sa so stavebnicami alebo sa môžu zapojiť do tvorivých dielní," hovorí riaditeľ Malárik. Deti si postavia bábkové divadlo, v ktorom si zahrajú rozprávky pomocou bábok. Počas týždňa budú maž k dispozícii papierové funkčné digitálky, súce na vymaľovanie. Prejaviť sa budú m§cť i mladí debrujári a výskumníci.

Druhý prázdninový týždeň sa už budú malí kuchári venovať vareniu a príprave všakovakých dobrôt, lákavých nielen pre detské brušká. Ako uviedol riaditeľ CVČ, Michal Malárik „deti si upečú Babičkin slaný koláč, Pudingáče, slniečkovú pizzu, ale aj Mňam palacinky."

Vytváranie náramkov aj spoznávanie mesta

Počas tretieho týždňa na deti čaká opäť množstvo ďalších prekvapení. Tvorivé dielničky s výrobou náramkov, využitím bavlniek a rôznych iných materiálov poteší najmä dievčatá. Pridať sa však budú môcť i chlapci. Nebudú chýbať rozmanité súťaže, športové hry a pod. Štvrtý tematický týždeň s názvom Spoznávame naše mesto bude mať prioritu mesto a jeho zákutia, rieka Váh, rôzne šalianske inštitúcie, ktoré deti s vedúcimi navštívia. Nakoniec, podľa slov riaditeľa Malárika navštívia Dom dôchodcov, kde jeho obyvateľom deti odovzdajú vlastnoručne vyrobené darčeky.

Piaty a šiesty týždeň pod názvom Nuda nemá šancu a Hráme hru Monopoly si pre deti organizátori pripravili vo forme ručných prác – štrikovanie bez ihlíc, hod špongiovými vodnými bombami, vozenie sa na kolobežke a pod. Prím bude mať zábava a kreativita. Podobne ako i siedmy týždeň s názvom Hýb sa a množstvom športových hier a súťaží s bublifukom, aerobicom, zmrzlinou a pod.

Záverečný ôsmy týždeň v CVČ zakončia spoločne Dobrodružnou cestou s Petrom Panom. Podľa slov riaditeľa Malárika, pôjde o zmes zábavy, súťaži, prípravy lode na plavbu s Petrom Panom, spoznávanie Madagaskaru a veľa iného. Mestský tábor sa bude konať od 3.7. 2017 do 25. 8. 2017 vždy cez deň od 7.00 hod. do 16.00 hod. v priestoroch CVČ a program sa bude variovať podľa počasia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM