Zlatica Gregorová Samospráva

Už i Šaľa bude mať cyklotrasu: Pripojí sa tak k ďalším mestám v okolí

Cyklotrasy sú v poslednom období veľmi žiadané medzi obyvateľmi obcí a miest. V meste Šaľa plány ohľadom nej dostávajú reálne kontúry.

Ilustračný obrázok k článku Už i Šaľa bude mať cyklotrasu: Pripojí sa tak k ďalším mestám v okolí
Zdroj: TASR

Ide aj o veľmi diskutovanú tému v meste Šaľa medzi jej obyvateľmi. Prostredníctvom cyklotrás budú mať možnosť športového vyžitia a taktiež im poskytujú ekologickejšiu možnosť dopravy do práce, alebo za inými aktivitami. V Šali tak potešia mnohých z nich.

Pôjde o trasu, ako je z názvu zrejmé, určenú cyklistom. Pozdĺž nej sú osadené tabule, kvôli presnejšej orientácii. Z nich sa cyklista dozvie, kde sa nachádza a kadiaľ trasa povedie. Plánovaná trasa v Šali bude viesť z mestskej časti Veča až po priemyselný areál Dusla Šaľa. Je jednou z plánovaných etáp vybudovania cyklotrasy v Šali. Ako sa nedávno pre náš portál vyjadril primátor mesta Šaľa, Jozef Belický, projekt cyklotrasy patrí medzi priority mesta Šaľa v najbližšom období.

Bicyklom za prácou i zážitkami

V týchto dňoch sa práve začalo územné konanie, kde sa každý v spojitosti s jej vybudovaním môže vyjadriť. „Predmetom územného konania je povolenie umiestnenia líniovej stavby „Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného parku“ – cyklotrasa o dĺžke 3,433 km, so začiatkom pri kostole Svätej rodiny vo Veči (starý kostol) a s ukončením pred priemyselným areálom Duslo a.s. Šírka cyklotrasy bude 2,5 m, v miestach spoločnej trasy jestvujúceho chodníka s cyklotrasou bude šírka 3,00 m. Na odvodnenie cyklotrasy bude určený zelený pás o šírke 1,0 m," informuje web mesta sala.sk.

Vyjadriť sa môžete do 7 dní

O začatí tohto územného konania informuje aj obec Močenok, ktorej sa výstavba bezprostredne dotýka. Účastníci tohto územného konania sa k nemu môžu vyjadriť na Mestskom úrade v Šali do 7 dní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM