Zlatica Gregorová Samospráva

Úspechy šalianskych žiakov prinášajú ovocie: Po ovále bude ďalšie ihrisko, FOTO

Základnú školu s materskou školou J. Murgaša v Šali navštevuje množstvo detí. Venujú sa rôznym záujmom a nechýbajú medzi nimi ani skvelí športovci.

Ilustračný obrázok k článku Úspechy šalianskych žiakov prinášajú ovocie: Po ovále bude ďalšie ihrisko, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Začiatkom novembra 2018 vedľa školy vyrástol moderný bežecký ovál, onedlho tam pribudne aj multifunkčné ihrisko.

Úspešným žiakom

Žiaci zo základnej školy vzorne reprezentujú svoje mesto a už aj kvôli tomu mu im vytvárajú vhodné podmienky k dosahovaniu ďalších úspechov. Športovisko vedľa bežeckého oválu už bolo potrebné zrevitalizovať a tak sa mesto rozhodlo, urobiť to viac-menej súčasne s výstavbou oválu. Nedávno dostalo nový povrch a v týchto dňoch už po obvode multifunkčného ihriska montujú mantinely.

Vylepšia možnosti

Pri príležitosti slávnostného otvorenia bežeckého oválu vedľa školy riaditeľ Rudolf Kuklovský zdôraznil, že s multifunkčným ihriskom sa vylepšia možnosti na športovanie. Žiaci tejto školy totiž vynikajú v mnohých atletických disciplínach, šikovní sú aj v stolnom tenise, volejbale, futbale, hádzanej i florbale.

A ako vidí úspechy žiakov riaditeľ Rudolf Kuklovský?

Dlhodobo prví

„Výsledky boli po dlhé obdobie také, že škola sa umiestňovala na prvom mieste v rámci kraja. Logicky, tá generačná obmena prichádza aj k nám. V súčasnosti takisto patríme medzi špičkové školy, čo sa týka športu. Predpokladám, že v tom ostaneme a opätovne sa vrátime na piedestál na 1. miesto minimálne v rámci okresu, respektíve kraja a dosiahneme výsledky na celoslovenskej úrovni ,“ konštatuje riaditeľ.

Inšpirácia

Riaditeľ Základnej školy s materskou školou J. Murgaša Rudolf Kuklovský verí, že obe športoviská budú inšpiráciou k tomu, aby učitelia aj rodičia deti ešte viac prilákali k športu a aby škola vďaka nemu stále prekvitala.

Úspechy šalianskych žiakov prinášajú ovocie: Po ovále bude ďalšie ihrisko, FOTO
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM