Zlatica Gregorová Správy

Úrady v Šali o aktuálnej situácii: Ľudia sú nedisciplinovaní, nerešpektujú opatrenia!

Riziko šírenia nebezpečného vírusu je stále veľké. Najviac sú mu vystavení občania, ktorí navštevujú úrady.

Ilustračný obrázok k článku Úrady v Šali o aktuálnej situácii: Ľudia sú nedisciplinovaní, nerešpektujú opatrenia!
4
Galéria
Zdroj: TASR

V Šali chodíme vybavovať rôzne záležitosti do Mestského úradu, Okresného úradu aj Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Všade tam sa za bežných okolností stretáva masa ľudí, ktorá v mimoriadnej situácii, akú naša krajina zažíva, môže byť život ohrozujúca.

Opýtali sme sa vedúcich týchto inštitúcií, či sú ich klienti disciplinovaní, nosia rúška a správajú sa ohľaduplne.

Mestský úrad Šaľa

V šalianskej radnici prijali zvýšené opatrenia, ako napríklad umiestnenie antibakteriálneho stojanu, ktorý musí využiť každý návštevník úradu.

OPATRENIA: Dôkladne si gélom umyť ruky a čo najmenej sa zdržiavať na recepcii s nasadeným rúškom na tvári. Ideálne je, do úradu v týchto dňoch vôbec nechodiť. Záležitosti môžete vybavovať pohodlne e-mailom alebo telefonicky. Pre verejnosť je úrad od 16. marca 2020 otvorený denný od 8.00–11.00 hod.

Okresný úrad Šaľa

„Vláda SR prijala viaceré opatrenia týkajúce sa ochrany všetkých občanov našej vlasti. Občania sú však nedisciplinovaní a porušujú pravidlá. Toho príkladom je aj veľký rad klientov pred okresným úradom v piatok ráno. Všetci sa nahrnuli do úradu, bez ohľadu na odporučenú vzdialenosť, tlačili sa v malej predsieni úradu. Vzhľadom k tejto situácii sme museli prijať oparenia, ktoré mali chrániť zamestnancov úradu, ale aj samotných občanov. Všetkých sme museli poslať von a do klientského centra mohli vstupovať po jednom," uviedla prednostka Okresného úradu Šaľa Petronela Vižďáková, ktorá náš portál informovala aj o opatreniach, ktoré zaviedli v úrade.

„Prosím občanov, aby si prečítali prijaté opatrenia, aby si pozreli, čo je možné počas mimoriadnej situácie vybaviť na úrade, aby sme predišli prípadným problémom. Napríklad budete čakať v rade a potom sa dozviete, že vašu žiadosť musíte poslať poštou, alebo inou formou. Všetky tieto opatrenia vychádzajú zo záverov Krízového štábu SR a usmernení Ministerstva vnútra SR a platia pre územie celej Slovenskej republiky. Držme si palce!“ dodala prednostka OÚ Šaľa.

OPATRENIA: Od 16.3.2020 platia ďalšie, prísnejšie pravidlá chrániace zamestnancov úradu, ale zároveň aj všetkých občanov. Okresný úrad má skrátené stránkové hodiny a to od 8.00 hod. do 11.00 hod. každý deň. Vybavujú sa iba nevyhnutné podania, ktoré sú zverejnené na internetovej stránke okresného úradu, ako aj na vchodových dverách pri vstupe do úradu.

Do klientskeho centra je vstup možný len s ochranným rúškom, alebo inou ochranou tváre. Vstupuje sa po jednom a treba počúvať pokyny supervízora.

Zamestnanci úradu sú chránení rúškami, majú ochranné rukavice a v KC aj dezinfekčný gél na ruky. Očakávajú dodanie ďalších ochranných pomôcok.

Úrad práce, soc. vecí a rodiny, Šaľa

„Klienti absolútne nerešpektujú mimoriadne opatrenia v meste Šaľa a v našom úrade. Chodia všetci, mladí, starší, napriek tomu, že namiesto starších ľudí, môžu prísť ich deti alebo kontaktovať nás e-mailom. Klienti sú nedisciplinovaní, nechodia s rúškami, dokonca sa nám smejú a sú drzí. Nerešpektujú ani 1 m bezpečnostnú zónu pri vybavovaní. Zverejnili sme na našej stránke oznam, že klienti môžu písať, nemusia sa chodiť hlásiť osobne. Ak nám príde písomná žiadosť, automaticky ju evidujeme. Nemusí byť ani elektronicky podpísaná. My dokonca aj spätne klientom voláme. Žiadnych sankcií sa ľudia obávať naozaj nemusia,“ informovala nás vedúca Úradu práce, soc. vecí a rodiny, pobočka Šaľa Silvia Straňáková.

OPATRENIA: Robia všetko, aby zamedzili šíreniu nákazy. K dispozícii majú antibakteriálne mydlá, zamestnanci majú rúška, rukavice pri preberaní poštových zásielok. Zaviedli opatrenia, ktoré sa týkajú preberania pošty. V rámci bezpečnosti ju otvárajú až po dvoch dňoch.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku. 

SAV koronavírus
4
Galéria
Zdroj: SAV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM