Zlatica Gregorová Samospráva

Úradníci sa vysťahovali: Močenský úrad sa zmení na nepoznanie, FOTO

V neďalekej dedine je evidentný čulý stavebný ruch. Na svedomí ho majú pracovníci šalianskej firmy.

Ilustračný obrázok k článku Úradníci sa vysťahovali: Močenský úrad sa zmení na nepoznanie, FOTO
38
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Objekt Obecného úradu v Močenku už po desaťročiach svojej existencie potreboval renováciu a tak sa kompetentní rozhodli, že bude najlepšie ho zmodernizovať. Okrem toho, že získa estetickejší vzhľad, jeho prevádzka bude menej finančne náročná. Ide o trojpodlažný združený objekt. Na prízemí je stavebný úrad i kancelária prvého kontaktu. Súčasťou druhého nadzemného podlažia je estrádna miestnosť a na treťom sú úradnícke kancelárie aj spoločenská sála.

Znížia náročnosť

Hlavným cieľom projektu je zateplenie obvodových múrov, ktorými dosiahnu zníženie energetickej náročnosti budovy. Podľa informácií obce Močenok má šalianska firma pod palcom zateplenie strešného aj obvodového plášťa, výmenu otvorových konštrukcií a rekonštrukciu a modernizáciu vykurovania a rekonštrukciu a modernizáciu systémov osvetlenia.

Stavebné práce by mali zrealizovať za približne 32 416,67 eur bez DPH.

Na rekonštrukčné práce obec potrebovala dostatok financií. Nenávratný finančný príspevok sa im podarilo získať vo výške  787 445,63 eur s 5% spolufinancovaním v sume 41 444,51 eur.

Zlepšia stav

Úspešná realizácia projektu so sebou okrem zlepšenia materiálno-technického stavu budovy združeného objektu prinesie tiež i zlepšenie energetickej efektívnosti a zvýšenie energetickej hospodárnosti budovy. Uvedené sa prejaví najmä v znížení spotreby primárnej energie na vykurovanie, znížení produkcie CO2 do ovzdušia a znížení nákladov na zabezpečenie prevádzky budov,“ uvádza obec.

Z budovy sa úradníci vysťahovali a od začiatku februára je objekt pre verejnosť zatvorený. V súčasnosti je staveniskom, kde sa usilovne pracuje. Prázdne miestnosti čakajú na renováciu, aby na jeseň 2020 mohli opäť slúžiť svojmu účelu.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z rekonštrukcie močenského obecného úradu.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Močenský úrad v rekonštrukcii: Postupujú k ďalšej modernizácii, FOTO
38
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM