Zlatica Gregorová Samospráva

Umelecké školy sa pripravujú na školský rok: Muzikantov hľadá aj nový orchester

Po skončení letných prázdnin sa za umením vydajú aj talentovaní žiaci. Umelecké školy v Močenku aj Šali privítajú nových adeptov do odborov.

Ilustračný obrázok k článku Umelecké školy sa pripravujú na školský rok: Muzikantov hľadá aj nový orchester
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianska „zuška“ má zápis za sebou, tá močenská ho ešte len chystá. Formuje sa aj Orchester Mesta Šaľa, do ktorého sa môžete hlásiť.

Septembrový zápis v Močenku

Deti sa v Močenku môžu prihlásiť začiatkom septembra 2018 a to do troch umeleckých odborov. „Vedenie Základnej umeleckej školy v Močenku pozýva záujemcov na zápis do ZUŠ, ktorý sa uskutoční od 4. do 12.septembra 2018 v čase od 13.00 do 16.00 h v priestoroch ZUŠ na Školskej ulici na 2.poschodí budovy Kláštora. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do hudobného, výtvarného a hereckého odboru,“ informuje obec Močenok

Základná umelecká škola v Šali uskutočnila zápis žiakov do konca júna 2018. Kto mal záujem, mohol si vyplniť prihlášku aj počas májového podujatia  „Zuška v uliciach“. Tu ste sa mohli bližšie oboznámiť so všetkými detailmi štúdia na škole a taktiež si vypočuť zaujímavé hudobné aj tanečné vystúpenia, pozrieť si diela výtvarníkov aj predstavenia divadelníkov.

ZUŠ aj vo Veči

V ponuke na nový školský rok majú hudobný a tanečný odbor ako aj výtvarný a literárno-dramatický odbor. Novinkou bude otvorenie elokovaného pracoviska – 3. septembra 2018 v priestoroch ZŠ J. Hollého vo Veči. „Zároveň rozši­rujeme sláčikové a a­kordeónové oddelenie hudobného odboru ZUŠ v Šali,“ dopĺňa vedenie šalianskej umeleckej školy.

Mestský orchester

Kto by mal záujem, môže sa prihlásiť aj do novovznikajúceho ORCHESTRA MESTA ŠAĽA. Aktuálne tam hľadajú muzikantov a hráčov na dychové nástroje /trúbku, pozauna, saxofón, klarinet/, basgitara, gitara, bicie ale aj spevákov. Znalosť nôt je vítaná, ale nie nutná. Radi do svojich radov privítajú mladých hudobníkov, ale samozrejme, i starších. Všetky potrebné informácie získate na tel.č.: 0908357426.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM