Peter Štrbo Iné športy

Trojnásobné zlato Hanákovej zo Svetového pohára v Štetíne

Šalianski plutvoví plavci pravidelne štartujú na Svetových pohároch v drese Zvolenskej Carety, ale v poľskom Štetíne reprezentovala zo šalianskych plavcov iba juniorka Ivana Hanáková a to veľmi úspešne.

V poľskom Štetíne sa uskutočnilo ďalšie kolo Svetového pohára v plutvovom plávaní a plávaní pod vodou, kde v silnej medzinárodnej konkurencii pretekárov z 35 plaveckých klubov desiatich štátov reprezentovali Slovensko iba plavci Carety Zvolen (vrátane Hanákovej) a z Česka plavci z Aquasportu Liberec a Nemo Zlín. Najlepšia juniorská plavkyňa Slovenska a členka KŠP Tritón Šaľa Ivana Hanáková, opätovne potvrdila vzostup formy a po úspešných výsledkov na minulom Svetovom pohári v talianskom meste Lignano Sabbiadoro, kde získala prvé miesto v disciplíne na 800 metrov PP, striebro na polovičnej trati a v štafete na 4 × 100 metrov, kde skončila spolu s ďalšou šalianskou plavkyňou Emou Liškovou taktiež na druhom mieste, dosiahla v Štetíne vynikajúci úspech.

V priebehu dvojdňového podujatia postupne zvíťazila v disciplíne na 200 a 800 metrov PP a nezaváhala ani na polovičnej trati, kde taktiež nechala za sebou všetky súperky a dokázala vyhrať všetky tri disciplíny, v ktorých štartovala. Za tri víťazné štarty získala maximálny počet 150 bodov do Svetového pohára „CMAS World Cup“. Z pomedzi všetkých štartujúcich na svetovom podujatí v Štetíne sa to podarilo iba štvorici plavcov: Weronica Prendtka (WKS Poznaň), Katarzyna Truszcynska (SK Toruň), Julia Halavah (TC Berlin) a ruský plavec Dimitry Gavrilov (SKA Team – 47 Moskva), ktorí si vytvorili spolu so šalianskou plavkyňou Ivanou Hanákovou veľmi dobrú pozíciu pred štvrtým kolom Svetového pohára, ktoré sa uskutoční v polovičke mája v Lipsku (poznámka: do záverečného finále, sa berie konečný bodový zisk minimálne z troch kôl Svetového pohára). O tom, či do Lipska (poznámka: bolo by vhodné využiť súčasnú dobrú formu) pocestuje aj naša úspešná regionálna plavecká nádej ešte nie je v tomto čase rozhodnuté. Reprezentantka Slovenska, šalianska plavkyňa Ivana Hanáková však aj v poľskom Štetine potvrdila svojimi výkonmi, že s ňou už treba aj v tomto roku v medzinárodnej konkurencii vážne rátať.

Foto: úspešná slovenská juniorská reprezentantka Ivana Hanáková so zbierkou cenných kovov z minulého ročníka Svetového pohára.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM