Zlatica Gregorová Správy

Trnovčanom už rozdali vyše 1600 rúšok: Pomáha starosta aj hasiči

Šaliansky okres má dostatok schopných hláv, ktoré, keď sa spoja, dokážu veľa. Vidieť to aj súčasnej krízovej dobe, ktorej spoločne čelíme.

Ilustračný obrázok k článku Trnovčanom už rozdali vyše 1600 rúšok: Pomáha starosta aj hasiči
2
Galéria
Zdroj: archív Olivera Berecza

Nielen občania sa zapájajú do aktivít na pomoc druhým, ale aj primátori či starostovia. Aby svojich obyvateľov ochránili pred pliagou COVID-19 čo najlepšie, vymýšľajú cesty, ako to dokázať. Okrem Šale, Močenku, Tešedíkova aj ostatných dedín sa nedávno podarilo začať s rozdávaním rúšok aj v Trnovci nad Váhom.

Hasiči

Začiatkom posledného marcového týždňa sa do ulíc vybral starosta Obecného úradu v Trnovci nad Váhom Oliver Berecz spolu s kolegami z DHZ Tiborom Barczim a Lukášom Mockom. „Začali sme s roznosom rúšok dom od domu. V spolupráci s DHZ Trnovec nad Váhom sme rozniesli v prvý deň 950 kusov a v ďalších dňoch 700 kusov ochranných rúšok,“ priblížil nám starosta obce Oliver Berecz.

V celej dedine

Ako nám trnovecký starosta prezradil, do konca tohto týždňa ich chcú rozniesť po celej dedine. Aby ich občania mohli získať, musia spĺňať isté podmienky.

„Rúška dávame 1 kus pre jedného obyvateľa s trvalým pobytom, podľa toho, na ktorej adrese ma prihlásený trvalý pobyt. V prípade reklamácii, alebo otázok, môžu občania využiť oficiálny mail obce a to: obec@trnovecnadvahom.sk,“ vysvetlil Oliver Berecz.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite zábery zo šitia rúšok Ladislava Medveczkého v Šali.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Šaliansky krajčír šije špeciálne rúška: Bezdomovci sú už poriadne chránení, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM