Zlatica Gregorová Rôzne

Trnovčanom opravia elektrinu: Ostrihajte si vysoké konáre čím skôr!

V dedine plánujú vykonať údržbu. Občania si preto musia urobiť poriadok s drevinami.

Ilustračný obrázok k článku Trnovčanom opravia elektrinu: Ostrihajte si vysoké konáre čím skôr!
Zdroj: TASR

Po skončení bujarého rastu stromov drevín, v čase ich vegetačného pokoja, sa tento čas snažia využiť pracovníci elektrární a iných služieb. Pretože dreviny sa až do 31. marca môžu orezávať, v mestách aj na vidieku vykonávajú práve vtedy nutné opravné práce na distribučných sieťach.

Urobia údržbu

V najbližšom čase plánujú pracovníci energetiky zavítať do Trnovca nad Váhom. Ako uvádza energetická spoločnosť v Oznámení, majú tu naplánovanú "údržbu vzdušného vedenia, podporných bodov, transformátorových staníc, domových prípojok a príslušenstva nízkonapäťového vedenia.“

Strihajte prečnievajúce konáriky

Energetická spoločnosť sa obracia na občanov tejto obce, s výzvou na odstránenie resp. okliesnenie stromov, drevín, resp. iných porastov, ktoré sa nachádzajú na pozemkoch v ich vlastníctve a ohrozujú bezpečnosť alebo spoľahlivosť prevádzky energetických zariadení. Spoločnosť požaduje, aby si občania Trnovca nad Váhom vo svojom vlastnom záujme orezali dreviny a stromy čím skôr. Už počas tohto mesiaca a v marci 2018 chcú totiž začať so spomínanými údržbovými prácami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM