Zlatica Gregorová Kultúra

Trnovčanom bolo veselo: O zábavu sa postaralo občianske združenie, FOTO

Svoje voľné chvíle trávia ľudia rôzne. Niekto sa rád vyberie k rodine, navštívi cudzinu alebo sa zabaví návštevou podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Trnovčanom bolo veselo: O zábavu sa postaralo občianske združenie, FOTO
Zdroj: OZ Keď nevládzeš, tak pridaj

K tomu, aby obyvatelia mali možnosť stretnúť sa i porozprávať, o to sa starajú i miestne združenia. Takto je to i v neďalekom Trnovci nad Váhom. Okrem zdatných koníčkárov tu sídli aj OZ Keď nevládzeš, tak pridaj..

K prírode

Sviatočný deň, 8. máj 2018 sa už tradične nesie v znamení zábav, grilovačiek a vychutnávania oddychu. Členovia trnoveckého občianskeho združenia sa rozhodli potešiť spoluobčanov. Pripravili im podujatie, kde sa zabavili tí najmenší, ale aj mládež a staršia generácia. Každý si tu našiel niečo, čo ho zaujalo. Neseď a bav sa! je názov akcie, ktorá sa konala v parku na námestí v Trnovci nad Váhom. Hlavným cieľom bolo usporiadať akciu s environmentálnym podtónom, čiže množstvom súťaží a hier v duchu ochrany prírody, spoznania ekosystému a všetkého, čo je spojené so životným prostredím.

Prišli aj včelári

Ako sme sa dozvedeli od podpredsedu OZ Keď nevládzeš, tak pridaj Olivera Berecza, podujatia sa zúčastnila vyše sedemdesiatka obyvateľov a návštevníkov. A aké mali organizátori pocity po jej skončení? „Máme za sebou skvelú akciu. Na akcii „Neseď a bav sa“ sa zúčastnilo celkovo 73 registrovaných detí, čo je úplne skvelé. Na tejto našej akcii sa zúčastnili aj Klub ZO JDS Trnovec nad Váhom, ktorý nám predviedol nádherné tvorivé dielne. Včelári pod taktovkou Petra Kováča nám ukázali včelí úľ naživo zvnútra aj s včelou kráľovnou,“ potešil sa Oliver Berecz.

Každý, kto prišiel, sa mal možnosť dozvedieť o životnom prostredí, ochrane prírody a ekológii, čo možno doteraz ani netušil. Zabavili sa dospelí aj deti. Práve tie sa mohli zapojiť do hier ako Vláčik separáčik, Zaplátajme ozónové diery, Poznáme svoju prírodu? A za svoju usilovnosť získali darčeky a iste ich zaujali aj zvieratká z nafúknutých balónov.

Trnovčanom bolo veselo: O zábavu sa postaralo občianske združenie, FOTO
20
Galéria
Zdroj: OZ Keď nevládzeš, tak pridaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM