Zlatica Gregorová Samospráva

Trnovčania budú mať o bezpečnosť postarané: Postráži ich pätnásť kamier

Pokojný život občanov leží na srdci snáď každej samospráve. Väčšinou ho miestnym policajtom pomáhajú udržiavať nemí strážcovia.

Ilustračný obrázok k článku Trnovčania budú mať o bezpečnosť postarané: Postráži ich pätnásť kamier
Foto: Rastislav Búgel

Kamery sú umiestnené v tých častiach dedín či mesta, ktoré sú slabšie osvetlené alebo sa stávajú terčom výčinov neprispôsobivých obyvateľov.

Pätnásť kamier

Po tom, čo aj v mestskej časti Šale vo Veči, v Močenku i Hájskom pribudol kamerový systém, celkovo pätnásti pomocníci budú nainštalovaní aj v Trnovci nad Váhom. Prednedávnom obec vyhlásila Verejné obstarávanie na Dodávku a montáž kamerového systému v rámci projektu s názvom „Prevencia kriminality v obci Trnovec nad Váhom“.

Investujú 24-tisíc eur

Podľa informácií Úradu pre verejné obstarávanie by sa o bezpečnosť Trnovčanov malo postarať 9 kusov 8 Mpx kompaktných kamier IP exteriérových a taktiež 6 kusov 4 Mpx PTZ kamier IP exteriérových so všetkými potrebnými súčasťami ako sú adaptéry, napájacie boxy, rozvádzacie káble a pod. Hodnota uvedenej zákazky predstavuje sumu 24 123,00 eur bez DPH.

V obci už aj vyhodnotili ponuky od záujemcov. Do súťaže sa prihlásili traja adepti, ktorí sa chceli postarať o dodanie a montáž kamier v dedine.

Traja záujemcovia

Prvý záujemca pochádza zo Šale, ďalší v poradí bol záujemca z Bratislavy a do verejnej súťaže sa zapojila i košická spoločnosť. V Obecnom úrade Trnovci nad Váhom vyhodnotili všetky ponuky a víťazom sa stala šalianska spoločnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM