Veronika Zeiselová Iné športy

TRITON CUP: V Šali dominovali Calypsáci zo Zvolena, naši na ich medailový útok nestačili

Nadšenci a prívrženci plutvového plávania sa 18. apríla 2015 stretli v Šali na pretekoch pre registrovaných aj neregistrovaných plavcov s názvom Triton cup. Preteky ovládli plavci zo Zvolena a my aj vieme, ako dopadli šalianske nádeje.

Ilustračný obrázok k článku TRITON CUP: V Šali dominovali Calypsáci zo Zvolena, naši na ich medailový útok nestačili
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Krytú plaváreň Aquasport naplnilo 128 pretekárov a ich trénerov, odhodlaných zmerať si sily a dosiahnuť čo najlepší výsledok. Aj KŠP Calypso zo Zvolena zastupovala nepočetná výprava 26 plavcov, ktorá však v konečnom hodnotení dokázala uspieť a domov priniesť celkovo 35 medailových umiestnení v individuálnych disciplínach a 6 umiestnení v pretekoch štafiet.

Skvelé dievčatá zo Zvolena

Prišla nie ako favoritka, ale stačili štyri štarty, aby sa všetko razom zmenilo. Štyri skvelé osobné rekordy, z ktorých tri boli dokonca prvé tri najhodnotnejšie výkony medzi všetkými účastníčkami podujatia, najlepšia v hodnotení plavcov Calypsa. Taká bola bilancia Šimiakovej Mirky z kategórie C, ktorá si po nedávnej smole konečne vybojovala cenné kovy. Jej štyri zlaté umiestnenia (50PP 0:21.18, 50RP 0:20,01, 100PP 0:47,09 a 4 × 200 PP) jej navyše vyniesli aj najhodnotnejší výkon medzi ženami za 100 m PP, čím sa stala zároveň najúspešnejšou plavkyňou pretekov. Zahanbiť sa nedali ani ostatné dievčatá. Výborne sa darilo aj Sekerešovej Andrejke v kategórii D, ktorá vybojovala dve zlaté (50PP a 100RP) a jedno bronzové umiestnenie (400PP) a v celkovom hodnotení najúspešnejších výkonov sa umiestnila na deviatom mieste. Šalianka Vrabcová Xénia v kategórii D vybojovala broznovú pozíciu na 50PP. V kategrii F 50PP sa darilo Sliškovej Alexandre, ktorá skončila na prvom mieste.

Chlapci sa nedali zahanbiť

Zahanbiť sa nedali ani chlapci a hoci priniesli viac medailových umiestnení ako dievčatá, na ocenenie za najhodnotnejší výkon to nestačilo. V kategórii A bojovali o medaile dvaja plavci zo Zvolena – Žlnka Peter (zlato zo 400PP a 200PP a striebro zo 100PP) a Kmeťko Andrej (zlato zo 100PP a striebro na 200PP a 100RP). V kategórii C za Šaľanov bojoval a vybojoval prvé miesto Deák Adam na 50PP. V kategórii D Triton zastupoval Petrák Jakub na 50PP a vyslúžil si druhé miesto.

Sila v súdržnosti

Klubové priateľstvá a spoluprácu medzi plavcami preverili aj preteky štafiet. Z chlapčenských bodovali 4 štafety. Za kategóriu A sa na prvom mieste umiestnila štafeta v zložení Kmeťko, Sarvaš, Žlnka, Vajda. V kategórii A sa umiestnili šalianski plavci z Tritonu na treťom mieste v zložení Ščasný, Deák, Petrák, Augustín.

Poradie klubov V celkovom poradí sa KŠP Calypso umiestnilo na druhom mieste so stratou 1154 bodov na vedúci KVŠ Oceán, ale takmer 900 bodov pred ďalším umiestneným zvolenským klubom, ktorým bol KVŠ Careta.

Poradie Klub CMAS
1. KVS OCEAN Bratislava 8072
2. CALYPSO Zvolen 6916
3. Careta Zvolen 6002
4. Delfin Zilina 4898
5. Triton Sala 4283

Kompletné výsledky z pretekov.

Zdroj: Michaela Sekerešová Foto: KŠP Calypso (zľava:Ondrušková Maria Žilina, Šimiaková Miroslava Calypso Zvolen, Cmarková Daniela Bratislava)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM