Marcel Mojžiš Krimi

Havária autobusu si vyžiadala až 4 obete: Gymnazisti pred školu prinášajú sviečky!

AKTUALIZOVANÉ! Na diaľnici došlo k havárii autobusu, ktorá má vážne následky. Nehoda dopadla tragicky a vyhasli pri nej až štyri ľudské životy. Pred budovou gymnázia už horia sviečky.

Ilustračný obrázok k článku Havária autobusu si vyžiadala až 4 obete: Gymnazisti pred školu prinášajú sviečky!
Zdroj: TASR

Dopravná nehoda sa stala dnes poobede na diaľnici D1 v km 74 pri Červeníku v okrese Hlohovec. V autobuse cestovali študenti.

Nehoda žiaľ dopadla tragicky. „Vodič zišiel z nezistených príčin mimo cestu. Podla doterajšieho zistenia prišli o život 4 osoby,“ povedala krátko po nehode policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Tragickú cifru potvrdila neskôr i hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová aj hovorca Operačného strediska záchrannej a zdravotnej služby SR Boris Chmel.

V autobuse cestovali gymnazisti

Riaditeľ Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave Jozef Jančovič potvrdil, že v autobuse, ktorý havaroval, sa viezli študenti jeho školy. Vracali sa z exkurzie na Oravu, ktorú mali v rámci slovenského jazyka. On sám okamžite odišiel zo seminára v Tatrách a pre tragickú udalosť sa rozhodol vrátiť späť do Trnavy. V autobuse bolo 32 ľudí – 29 študentov, dve učiteľky a vodič.

Žiaci sú v troch nemocniciach

Vo fakultnej nemocnici v Trnave po piatkovej tragickej nehode autobusu hospitalizovali podľa informácií riaditeľa nemocnice Martina Tabačeka 17 študentov a dve učiteľky. Traja z nich sú vo vážnejšom, ale stabilizovanom stave. Príbuzní hospitalizovaných majú k dispozícii psychologickú pomoc z Modrého anjela.

Šesť detí s ľahkými zraneniami skončilo po nehode v piešťanskej nemocnici, dve z nich si lekári ešte nechávajú na pozorovaní. Dvoch študentov z havarovaného autobusu previezli so zlomeninami, tržnými ranami a otrasom mozgu do bratislavskej detskej fakultnej nemocnice. Obe deti sú pri vedomí a komunikujú, informovala v TA3 ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Ako uviedla ministerka Zvolenská, na mieste tragickej nehody zasahovali tri rýchle lekárske služby, tri rýchle záchranné služby so záchranármi a dva vrtuľníky.

Premiér už vyjadril úprimnú sústrasť rodinám

Premiér SR Robert Fico vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám študentov, ktorí v piatok zahynuli pri dopravnej nehode autobusu. Nad touto tragédiou premiér vyjadruje hlbokú ľútosť a dúfa v rýchle zotavenie zranených žiakov. Ako informovala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová, premiér zároveň požiadal ministra vnútra o čo najrýchlejšie vyšetrenie príčin tejto nehody.

Pred školou už horia sviečky

Sviečky a kytice kvetov prinášajú pred školu spolužiaci mŕtvych žiakov. Na budove Športového gymnázia v Trnave vyvesili čiernu zástavu.

Tibor Mikuš, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom gymnázia, vyjadril rodinám úprimnú sústrasť. Povedal, že je to mimoriadna tragédia a TTSK je pripravený rodinám pomáhať. Zároveň poďakoval personálu trnavskej nemocnice za promptnú a profesionálnu reakciu, keď bolo nasadených 60 ľudí. Fakultná nemocnica zabezpečila podľa neho všetko, čo zranení potrebujú.

Global24/tasr/web­noviny

Zábery z tragickej nehody na diaľnici D1
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM